40 βουλευτές ζητούν στον Στουρνάρα να δώσει όλα τα ονόματα πολιτικών με λεφτά στο εξωτερικό - iefimerida.gr

40 βουλευτές ζητούν στον Στουρνάρα να δώσει όλα τα ονόματα πολιτικών με λεφτά στο εξωτερικό

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Βουλευτές της συγκυβέρνησης της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, με κοινή ερώτησή τους προς τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα του ζητούν να δημοσιοποιήσει τα ονόματα όλων όσοι έχουν βγάλει λεφτά στο εξωτερικό.

Και εννοούν πολιτικούς, γενικούς γραμματείς υπουργείων, προέδρους και διοικητές οργανισμών, δημάρχους, νομάρχες κ.ά., ενώ εξαιρούν όλους όσοι έχουν βγάλει χρήματα στο εξωτερικό για λόγους υγείας ή για λόγους εκπαίδευσης των παιδιών τους.

Η ερώτηση, που έγινε με πρωτοβουλία του βουλευτή Βοιωτίας της Νέας Δημοκρατίας Γιάννη Καράμπελα, έχει τίτλο «Ελεγχος σε εμβάσματα Ελλήνων πολιτών που ασκούσαν το χρονικό διάστημα 2010-2012 εκτελεστική εξουσία, αλλά και σε πρόσωπα που διαχειρίστηκαν δημόσιο χρήμα τα τελευταία 10 έτη» και αναφέρει:

«Είναι γνωστό ότι για να ανακτηθεί πλήρως η αξιοπιστίς του πολιτικού συστήματος της Ελλάδας και να ενδυναμωθεί η συνδετική σχέση εμπιστοσύνης Πολιτείας και Πολιτών επιβάλλεται να πειστούν όλοι οι Ελληνες ότι όσοι χειρίστηκαν στο παρελθόν το δημόσιο χρήμα το έκαναν με όρους διαφάνειας, διαχειριστικής αποτελεσματικότητας και αίσθηση πατριωτικής συνείδησης.

Είναι αυτονόητο ότι όσοι δεν ακολούθησαν το παραπάνω τρίπτυχο είναι ακατάλληλοι για δημόσια αξιώματα και ελεγκτέοι από τα αρμόδια όργανα της Πολιτείας. Οι δε αποδεδειγμένα παρανομήσαντες πρέπει να τιμωρηθούν παραδειγματικά και αυστηρά».

Υπογράφουν, μεταξύ άλλων, οι βουλευτές Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, Χρήστος Δήμας, Πύρρος Δήμας, Αννα Καραμανλή, Κώστας Τασούλας, Γιάννης Μιχελάκης, Γιώργος Κοντογιάννης, Σοφία Βούλτεψη, Βασίλης Οικονόμου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ