Ο Αϊμάν Αλ Ζαουάχρι καλεί το λαό σε ιερό πόλεμο κατά των ΗΠΑ - iefimerida.gr

Ο Αϊμάν Αλ Ζαουάχρι καλεί το λαό σε ιερό πόλεμο κατά των ΗΠΑ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο δεύτερος στην ιεραρχία αρχηγός της Αλ Κάιντα , Αϊμάν Αλ Ζαουάχρι σε βιντεοσκοπημένη ομιλία του στο κανάλι του Youtube, κάλεσε το μουσουλμανικό κόσμο σε τζιχάντ, δηλαδή ιερό πόλεμο, κατά των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά «Οφείλουμε να συνεχίσουμε το δρόμο της τζιχάντ για να διώξουμε τους εισβολείς από τη γη του Ισλάμ».

Ο Ζαουάχρι δεν παρέλειψε να αφιερώσει μεγάλο μέρος της ομιλίας του στον αποθανόντα Μπιν Λάντεν, ο οποίος δολοφονήθηκε από τις αμερικανικές ειδικές δυνάμεις στην οικεία του στη πόλη Αμποταμπάντ στις 2 Μαΐου. Όπως μάλιστα αναφέρει «Τώρα χαίρεστε για το μαρτύριο του σεΐχη Οσάμα Μπιν Λάντεν, του ιερού πολεμιστή, αλλά θα το μετανιώσετε» . Ενώ προσθέτει «Σήμερα, χάρη στον Θεό, η Αμερική δεν αντιμετωπίζει ένα άτομο ή μια ομάδα [...] αλλά ένα έθνος που εξεγείρεται, το οποίο ξύπνησε από τον ύπνο του σε μια αναγέννηση της τζιχάντ».

Οι μουσουλμάνοι στην Αίγυπτο, τη Λιβύη, την Τυνησία και τη Συρία αγωνίζονται για τον ίδιο σκοπό κατά των ΗΠΑ, λέει ο Αλ Ζαουάχρι, καλώντας τη νεολαία του Πακιστάν να ακολουθήσει το παράδειγμα των νέων στα αραβικά έθνη που επιζητούν να ανατρέψουν τις κυβερνήσεις τους.

Ωστόσο, καλεί τους υποστηρικτές της Αλ Κάιντα να απέχουν από ενέργειες που θα μπορούσαν να βάλουν σε κίνδυνο «πλήθη σε τεμένη, αγορές ή δημόσιους χώρους».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ