Το μητρικό ένστικτο είναι πολιτισμικός μύθος, λέει η Ιζαμπέλα Ροσελίνι [βίντεο] - iefimerida.gr

Το μητρικό ένστικτο είναι πολιτισμικός μύθος, λέει η Ιζαμπέλα Ροσελίνι [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αποτελεί αδιαμφισβήτητη πεποίθηση των δυτικών κοινωνιών πως οι γυναίκες φέρουν εγγενώς μία ενδιάθετη ροπή που τις ωθεί να θυσιάζονται για τα «βλαστάρια» τους και κατ' επέκταση για τους αγαπημένους τους ανθρώπους – μία ροπή γνωστή με την ονομασία «μητρικό ένστικτο». Τι είναι όμως το μητρικό ένστικτο; Και το κυριότερο: ορίζεται και βιώνεται με τον ίδιο τρόπο από όλα τα έμβια όντα;

Στη νέα της σειρά, η οποία απαρτίζεται από 10 ταινίες μικρού μήκους, η Ιζαμπέλα Ροσελίνι επιχειρεί να αποδείξει το ακριβώς αντίθετο.

Μετά τις ταινίες «Green Porn» (2008) και «Seduce Me» (2011), στις οποίες εντρυφούσε στις σεξουαλικές συμπεριφορές και τις τακτικές σαγήνευσης των ζώων, η ηθοποιός και κινηματογραφίστρια Ιζαμπέλα Ροσελίνι εξερευνά τη συμπεριφορά των ζώων προς τα μικρά τους.

Χάρη στα εκπληκτικά κοστούμια του Ζαν ντε Σατιγιόν, η Ροσελίνι μεταμορφώνεται σε ζώο: πτηνό, αράχνη ή χάμστερ που τρώει ένα μέρος της γέννας της για να πάρει δυνάμεις και να φροντίσει τα υπόλοιπα μέλη της.

Βασισμένα σε πραγματικές και σοβαρές επιστημονικές παρατηρήσεις, οι ταινίες έχουν τη μορφή μικρών, αισθητικά άψογων εκπαιδευτικών διαμαντιών, αναμένεται να βγουν στην αέρα στις 17 Φεβρουαρίου.

Ακολουθούν βίντεο από τις προηγούμενες δουλειές της.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ