Ιπτάμενα αυτοκίνητα κάνουν θραύση στο διαδίκτυο [εικόνες] - iefimerida.gr

Ιπτάμενα αυτοκίνητα κάνουν θραύση στο διαδίκτυο [εικόνες]

Ιπτάμενο αυτοκίνητο κάνει θραύση στο διαδίκτυο [εικόνες]
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το ιπτάμενο αυτοκίνητο είναι σύμβολο της φουτουριστικής αισιοδοξίας που συγκρούεται με την πραγματικότητα και η μεγαλύτερη επιδίωξη αλλά και το άπιαστο όνειρο των εφευρετών παγκοσμίως. Ένα βήμα πιο κοντά σ' αυτό το τεχνολογικό θαύμα, μας φέρνει η σειρά εικόνων του Γάλλου φωτογράφου Ρενο Μαριόν που κάνει το γύρο του διαδικτύου.

Φωτογραφίες από καθημερινά αυτοκίνητα να αιωρούνται πάνω από το έδαφος χωρίς τροχούς προσφέρουν στους θεατές την εναλλακτική πραγματικότητα που πάντα ονειρεύονταν να δουν.

«Όταν ήμουν παιδί, όπως και πολλά παιδιά, ονειρευόμουν ότι θα έχουμε ιπτάμενα αυτοκίνητα και ήμουν πραγματικά πεπεισμένος ότι κάποτε θα φτάσουμε σε αυτό» εξηγεί ο Μάριον για την πρωτότυπη έμπνευσή του.

Αν και υπήρξε κάποια κίνηση προς τη δημιουργία ιπτάμενων αυτοκινήτων, τα πρωτότυπα μέχρι στιγμής δεν είναι ούτε εύχρηστα και σίγουρα ούτε χαριτωμένα, όπως τα αυτοκίνητα που απεικονίζονται στις φωτογραφίες.

Επηρεασμένος από τον διάσημο Γάλλο κωμικό βιβλίο του καλλιτέχνη Ζαν Ζιρό (Moebius), καθώς και από ταινίες όπως το Blade Runner και το Star Wars, ο Μάριον λέει ότι επέλεξε τα μοντέλα αντίκες για τις φωτογραφίες γιατί αυτά είναι τα είδη των αυτοκινήτων που κυκλοφορούσαν την εποχή που ο ίδιος μεγάλωσε στη Γαλλία στη δεκαετία του 1970 και '80 και με βάση αυτά φανταζόταν τα αυτοκίνητα του μέλλοντος.

Ο 37χρονος Μάριον ζει στο Παρίσι, αλλά λέει ότι όλα τα αυτοκίνητα που φωτογραφήθηκαν στη Γενεύη της Ελβετίας, γιατί η πόλη προσφέρει υπέροχες εικόνες. Μαζί με την βοήθεια ενός επεξεργαστή φωτογραφιών, ο Μάριον λέει διέγραψε τους τροχούς και στη συνέχεια τα τοποθέτησε σε τοπία της Γενεύης.

Μέχρι στιγμής έχουν κυκλοφορήσει μόνο έξι εικόνες μέχρι στιγμής, αλλά ο ίδιος λέει ότι εργάζεται για άλλες έξι ακόμη. «Τα όνειρά μας του σήμερα είναι η πραγματικότητα του αύριο» δήλωσε σχετικά ο φωτογράφος.

Δείτε στις εικόνες που ακολουθούν, τις φωτογραφίες που εντυπωσίασαν το κοινό σε όλο τον κόσμο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ