Public Issue: ΣΥΡΙΖΑ 29%, ΝΔ 28,5% - Πέμπτο κόμμα το ΠΑΣΟΚ - iefimerida.gr

Public Issue: ΣΥΡΙΖΑ 29%, ΝΔ 28,5% - Πέμπτο κόμμα το ΠΑΣΟΚ

Public Issue: ΣΥΡΙΖΑ 29%
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ρευστότητα στο πολιτικό σκηνικό έδειξαν τα στοιχεία της δημοσκόπησης της Public Issue για το μήνα Φεβρουάριο, με τον ΣΥΡΙΖΑ να προηγείται κατά μισή μονάδα της Νέας Δημοκρατίας.

Τρίτο κόμμα είναι η Χρυσή Αυγή, που παρουσιάζει τη μεγαλύτερη αύξηση σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, κατά 1,5%, με 11,5% και ακολουθούν με 8% οι Ανεξάρτητοι Έλληνες.

Public Issue: ΣΥΡΙΖΑ 29%, ΝΔ 28,5% - Πέμπτο κόμμα το ΠΑΣΟΚ | iefimerida.gr 0

Στην πέμπτη θέση με ποσοστό 7% βρίσκεται το ΠΑΣΟΚ, με 1% λιγότερο από τον Ιανουάριο, όσο έχασε και η Δημοκρατική Αριστερά που ακολουθεί με 6%. Τελευταίο είναι το ΚΚΕ, που συγκεντρώνει ένα ποσοστό 5,5%.

Όπως δείχνουν τα στοιχεία των τελευταίων δημοσκοπήσεων, με πιο πρόσφατη αυτή της GPO, οι πολίτες παραμένουν «αναποφάσιστοι» σε μεγάλο βαθμό για την τελική του επιλογή, ενώ σημαντικό ρόλο θα παίξει και το χρονικό πλαίσιο που θα διεξαχθούν οι επόμενες εκλογές.

Καταλληλότερος ο Σαμαράς, «θετική γνώμη» για Κουβέλη

Στο επιμέρους ερώτημα για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό ο Αντώνης Σαμαράς «παγιώνει» ένα ευρύ προβάδισμα από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Public Issue: ΣΥΡΙΖΑ 29%, ΝΔ 28,5% - Πέμπτο κόμμα το ΠΑΣΟΚ | iefimerida.gr 1

Ο κ. Σαμαράς συγκεντρώνει ποσοστό 46%, από 48% τον προηγούμενο μήνα, έναντι μόλις 25% που εμπιστεύεται τον Αλέξη Τσίπρα (24% τον Ιανουάριο). Παράλληλα, ένα ποσοστό 26% δηλώνει πως δεν επιλέγει κανέναν από τους δύο πολιτικούς αρχηγούς.

Παράλληλα, στη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών προηγείται ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης με 46 θετικές και 51 αρνητικές γνώμες, με τον Αντώνη Σαμαρά στη δεύτερη θέση με 43 θετικές γνώμες και 55 αρνητικές.

Στην τρίτη θέση βρίσκεται ο Αλέξης Τσίπρας με 37 θετικές και 60 αρνητικές γνώμες, τέταρτος ο Πάνος Καμμένος με 33 θετικές και 63 αρνητικές και ακολουθούν οι: Αλέκα Παπαρήγα με 31 θετικές και 67 αρνητικές, Ευάγγελος Βενιζέλος με 25 θετικές και 73 αρνητικές και Νίκος Μιχαλολιάκος με 18 θετικές και 77 αρνητικές.

Public Issue: ΣΥΡΙΖΑ 29%, ΝΔ 28,5% - Πέμπτο κόμμα το ΠΑΣΟΚ | iefimerida.gr 2

Μπροστά η ΝΔ στην παράσταση νίκης

Στην παράσταση νίκης ωστόσο, το προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας είναι ευρύ, καθώς το 48% των ερωτηθέντων πιστεύει πως αν γίνονταν αύριο εκλογές θα επικρατούσε το κόμμα του Αντώνη Σαμαρά.

Από την άλλη, νίκη του Αλέξη Τσίπρα σε ενδεχόμενο άμεσων εκλογών βλέπει το 38% όσων συμμετείχαν στην έρευνα.

Public Issue: ΣΥΡΙΖΑ 29%, ΝΔ 28,5% - Πέμπτο κόμμα το ΠΑΣΟΚ | iefimerida.gr 3

Σε λάθος κατεύθυνση η χώρα, άδικο το φορολογικό

Η πλειοψηφία των ερωτηθέντων φαίνεται πως διαφωνεί με τις κυβερνητικές αποφάσεις, καθώς στο ερώτημα για την «κατεύθυνση της χώρας», το 72% (68% τον προηγούμενο μήνα) απαντά πως βρίσκεται σε λάθος, με το 21% να εγκρίνει την πορεία της κυβέρνησης.

Public Issue: ΣΥΡΙΖΑ 29%, ΝΔ 28,5% - Πέμπτο κόμμα το ΠΑΣΟΚ | iefimerida.gr 4

Για τη φορολογία, εν όψει και της κατάθεσης του νέου νομοσχεδίου από την πλευρά του υπουργείου Οικονομικών, η συντριπτική πλειοψηφία (96%) εκτιμά ότι είναι μάλλον άδικο το σύστημα στην Ελλάδα.

Public Issue: ΣΥΡΙΖΑ 29%, ΝΔ 28,5% - Πέμπτο κόμμα το ΠΑΣΟΚ | iefimerida.gr 5
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ