Νάσιουτζικ: Ο μύθος της μεταπολιτευτικής Δημοκρατίας τελείωσε με τη δολοφονία Γρηγορόπουλου [βίντεο] - iefimerida.gr

Νάσιουτζικ: Ο μύθος της μεταπολιτευτικής Δημοκρατίας τελείωσε με τη δολοφονία Γρηγορόπουλου [βίντεο]

Νάσιουτζικ: Ο μύθος της μεταπολιτευτικής Δημοκρατίας τελείωσε με τη δολοφονία Γρ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ενα από τα πρόσωπα των ημερών η Παυλίνα Νάσιουτζικ μητέρα του συλληφθέντος Νίκου Ρωμανού, κατηγορούμενου για τη διπλή ληστεία στην Κοζάνη και συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» είχε παραχωρήσει συνέντευξη πριν από τρία χρόνια στον δημοσιογράφο Μανόλη Κοττάκη και μεταξύ άλλων είχε μιλήσει για τον γιο της και τα γεγονότα που ακολούθησαν τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης στην εκπομπή «Η άλλη Οψη» το Φεβρουάριου του 2009, δύο μήνες δηλαδή μετά τη δολοφονία Γρηγορόπουλου, στενού φίλου του γιου της - ο οποίος ήταν παρών στο τραγικό περιστατικό - η κυρία Νάσιουτζικ μίλησε για το κύμα οργής στην κοινωνία που είχε προκαλέσει το περιστατικό.

Απαντώντας σε ερώτηση του κ. Κοττάκη για το αν είχε κατέβει η ίδια στο κέντρο μετά τα γεγονότα που συγκλόνισαν την Αθήνα και αν ξεχώρισε κάποιο από τα συνθήματα που φώναξαν ή έγραψαν τα παιδιά η κυρία Νάσιουτζικ απάντησε: «Κάψτε, σπάστε, διασκεδάστε. Νομίζω ότι με αυτό το σύνθημα και ειδικά με το ''διασκεδάστε'' άθελά τους τα παιδιά συνέλαβαν το πνεύμα της εποχής που είναι διασκέδαση μέχρι θανάτου».

Επίσης, συμπλήρωσε πως ξεχώρισε το σύνθημα «αφήσατε τα δάση να καούν για πλάκα και φυλάττε το δένδρο του μ...».

Στην ερώτηση του δημοσιογράφου αν η ίδια έπιανε μια βούρτσα τι θα έγραφε στον τοίχο, η απάντηση της συγγραφέως ήταν «οι μέρες και οι νύχτες του Αλέξη Γρηγορόπουλου» ή το «σκεφθείτε», ενώ παράλληλα, τόνισε πως «ο μύθος της Ελληνικής μεταπολιτευτικής δημοκρατίας τελείωσε με την δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου».

Παράλληλα, ερωτώμενη για το ποιες ώρες της αρέσει να γράφει η κυρία Νάσιουτζικ απάντησε ότι προτιμά τις ώρες που ο γιος της είναι σπίτι «όταν έρχονται οι φίλοι του και γίνεται μεγάλη φασαρία».

Δείτε όλη τη συνέντευξη πατώντας εδώ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ