Για την κατάσταση της Ελλάδας ενημερώθηκε ο Πέερ Στάινμπρουκ - iefimerida.gr

Για την κατάσταση της Ελλάδας ενημερώθηκε ο Πέερ Στάινμπρουκ

Για την κατάσταση της Ελλάδας ενημερώθηκε ο Πέερ Στάινμπρουκ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Επαφές με την πολιτική ηγεσία της χώρας και άλλους πολιτικούς είχε ο υποψήφιος των Σοσιαλδημοκρατών για την καγκελαρία της Γερμανίας Πέερ Στάινμπρουκ που βρέθηκε στην Αθήνα. Ο κ. Στάινμπρουκ συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο και τον δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη.

Στη συνάντηση με τον Κάρολο Παπούλια στο Προεδρικό Μέγαρο, ο κ. Στάινμπρουκ επεσήμανε πως θα κάνει «έκκληση για αλληλεγγύη», λέγοντας πως «είναι κάτι που αξίζει ο ελληνικός λαός».

«Γιατί ακριβώς, αυτή η εμπιστοσύνη είναι ένας ακρογωνιαίος λίθος, ο οποίος χρειάζεται για να υπάρξει ανάπτυξη, για να υπάρξουν επενδύσεις και για να μπορέσει ακριβώς να καταπολεμηθεί η ανεργία» υπογράμμισε ο υποψήφιος των Σοσιαλδημοκρατών.

Από την πλευρά του ο κ. Παπούλιας σημείωσε πως «δεν υπάρχουν άλλες δυνάμεις αντοχής στον ελληνικό λαό και αν θέλουμε να του επιβάλουμε άλλα μέτρα πρέπει να αλλάξουμε λαό».

«Υπάρχει μία πρόοδος. Από εδώ και πέρα πρέπει να μπούμε στον δρόμο της ανάπτυξης και ιδιαίτερα στην καταπολέμηση της ανεργίας και ιδιαίτερα των νέων. Και νομίζω ότι προς αυτή την κατεύθυνση προσδοκούμε τη δικιά σας βοήθεια» υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Συζήτηση για... Ιρλανδία με Σαμαρά

Ο Πέερ Στάινμπρουκ είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει απόψεις για την προεδρία του συμβουλίου της ΕΕ από την Ιρλανδία με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου, καθώς ο υποψήφιος των Σοσιαλδημοκρατών βρέθηκε εκεί πριν από την Ελλάδα.

«Επισκέφθηκα το Δουβλίνο και συζήτησα με την ιρλανδική κυβέρνηση, την ατζέντα της ιρλανδικής προεδρίας, την οποία γνωρίζετε καλά. Έδειξα μεγάλο ενδιαφέρον για τα βασικά ζητήματα» ανέφερε ο κ. Στάιμπρουκ, με τον Έλληνα πρωθυπουργό να απαντά: «Όπως βλέπετε υπάρχει τεράστιο ενδιαφέρον γι' αυτά τα ζητήματα».

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην ελληνική πρωτεύουσα, στην οποία κινήθηκε πεζός, ο υποψήφιος για την Καγκελαρία της Γερμανίας συναντήθηκε και με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο στη Βουλή, όπου του επανέλαβε τη θέση του για το πρόγραμμα εξόδου της Ελλάδας από την κρίση.

«Πρέπει να υπάρξει εμπιστοσύνη προς αυτή τη χώρα» επεσήμανε ο κ. Στάινμπρουκ, τονίζοντας πως είναι «άκρως απαραίτητη για να υπάρξουν επενδύσεις, τόσο από τους ίδιους τους Έλληνες όσο και από το εξωτερικό. Γιατί απλά και μόνο η παγίωση του προϋπολογισμού, η λιτότητα δεν επιφέρει αποτελέσματα. Με αυτό τον τρόπο δεν υπάρχει ανάπτυξη».

«Τώρα, που είμαστε έτοιμοι να κάνουμε τη στροφή, τώρα που είμαστε έτοιμοι να ξαναγυρίσουμε σε μια κατάσταση πραγματικής ισοτιμίας και αυτοδυναμίας μέσα στην Ευρώπη, έχουμε ανάγκη από τη στήριξη, την κατανόηση, τη συμπαράσταση των εταίρων μας και κυρίως των προοδευτικών Ευρωπαίων που εκπροσωπεί εδώ ο κ. Σταίνμπρουκ», ανέφερε από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Ενημέρωση για την ελληνική οικονομία από Στουρνάρα

Την ευκαιρία να ενημερώσει τον υποψήφιο του SPD για την πορεία της ελληνικής οικονομίας και τις κατευθύνσεις που θα έχει η κυβέρνηση στους τομείς των εσόδων, των δαπανών και της κοινωνικής πολιτικής.

«Τον ενημερώσαμε για τις εξελίξεις στην ελληνική οικονομία και για τις προσπάθειες του ελληνικού λαού και της κυβέρνησης να επαναφέρουμε την οικονομία σε τροχιά βιώσιμης οικονομικής ανάπτυξης» σημείωσε ο κ. Στουρνάρας που υπογράμμισε πως «του αποδείξαμε πώς εμείς ως οικονομικό επιτελείο, που προερχόμαστε από διαφορετικούς πολιτικούς χώρους, μπορούμε και συνεργαζόμαστε με άψογο τρόπο».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ