Σκώρος οδηγεί ρομπότ - Οι επιστήμονες μελετούν τις δυνατότητές του [βίντεο] - iefimerida.gr

Σκώρος οδηγεί ρομπότ - Οι επιστήμονες μελετούν τις δυνατότητές του [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τα ρομπότ εμπνευσμένα από έντομα δεν είναι και καινούριο, αλλά οι επιστήμονες στο Πανεπιστήμιο του Τόκιο πήγαν την τεχνολογία ένα βήμα παραπέρα, αφήνοντας έναν λευκό σκώρο να οδηγήσει το ρομποτ τους προκειμένου να μελετήσουν τη συμπεριφορά τους.

Όταν το 2006 ο μεταπτυχιακός φοιτητής Γκάρνετ Ηερτζ κατάφερε να συνδέσει μια κατσαρίδα με την κίνηση ενός ρομπότ, σίγουρα δε φανταζόταν πόσο μακριά θα πήγαινε η «ρομποτική βιολογία» μέσα στα επόμενα 7 χρόνια.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Τόκιο έβαλαν τον σκώρο να «οδηγήσει» ένα μικρό δίτροχο ρομπότ στα πλαίσια της προσπάθειάς του να ζευγαρώσει . Όπως είχε κάνει και η κατσαρίδα το 2006, ο αρσενικός σκώρος οδήγησε το ρομποτάκι με τα πόδια του σε μια περιστρεφόμενη μπάλα, χωρίς να χρειαστεί εκπαίδευση.

Όσο αστείο κι αν φαίνεται, δεν είναι μόνο για διασκέδαση όμως: Ο τελικός στόχος της μελέτης είναι να εφαρμόσει την παρακολούθηση της συμπεριφοράς του σκόρου με αυτόνομα ρομπότ, τα οποία θα είναι χρήσιμα για καταστάσεις όπως το κυνήγι σε δύσκολες περιβαλλοντικές συνθήκες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ