Η κυβέρνηση υπογράφει και στέλνει στην ΠΝΟ τα χαρτιά της επιστράτευσης - iefimerida.gr

Η κυβέρνηση υπογράφει και στέλνει στην ΠΝΟ τα χαρτιά της επιστράτευσης

Η κυβέρνηση υπογράφει και στέλνει στην ΠΝΟ τα χαρτιά της επιστράτευσης
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τα χαρτιά της επιστράτευσης είναι έτοιμα και η κυβέρνηση μετά από το ναυάγιο στις συνομιλίες με τους ναυτεργάτες αποφάσισε να προσχωρήσει στο μέτρο της επίταξης, όπως ακριβώς είχε κάνει και με τους απεργούς στα Μέσα Μεταφοράς.

Η Δημοκρατική Αριστερά πάντως είναι αντίθετη με το μέτρο της επίταξης, όπως μετέδωσε το Mega, καθώς στην Αγίου Κωνσταντίνου θεωρούν αυστηρό το μέτρο και επιμένουν ότι η επιστράτευση δεν είναι η καλύτερη λύση.

Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr τα χαρτιά υπογράφονται και στη συνέχεια θα ξεκινήσει η επίδοση τους στους απεργούς. Ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού, Σάββας Τσιμπόγλου, μιλώντας στον Real FM υποστήριξε πως οι ναυτεργάτες θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους ενώ δεν έδειξε να τον απασχολεί το ενδεχόμενο της επιστράτευσης.

«Εχουμε κάνει 31 απεργίες με πολιτική επιστράτευση, δεν βλέπω λόγο για να αλλάξουμε στάση. Πολύ εύκολα λένε την λέξη επίταξη. Πρόκειται για αναγκαστική εργασία που γυρίζει τον τροχό της ιστορίας πολλά χρόνια πίσω», πρόσθεσε ο κ. Τσιμπόγλου.

Αύριο στις 6:00 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση. Στην ατζέντα της συνάντησης των κυρίων Σαμαρά, Βενιζέλου και Κουβέλη βρίσκονται τα τρέχοντα θέματα της επικαιρότητας. Οι τελευταίες εξελίξεις στο θέμα της τρομοκρατίας μετά τις συλλήψεις των δραστών για τις ληστείες στην Κοζάνη και τον εντοπισμό της γιάφκας στο Χαλάνδρι, καθώς και η αποστολή σφαίρας στον υπουργό Οικονομικών.

Παράλληλα στο τραπέζι της συζήτησης θα πέσει η φορολογία των ακινήτων, αλλά και οι επιθέσεις -ακόμα και από βουλευτές που στηρίζουν την κυβέρνηση- εναντίων του Γιάννη Στουρνάρα. Οι τρεις αρχηγοί θα αναφερθούν και στα συνεχή μπαράζ απεργιακών κινητοποιήσεων, με δύο μέτωπα να είναι ανοιχτά, αυτό των αγροτών, αλλά και της ΠΝΟ, όπου η ΔΗΜΑΡ είναι αντίθετη με την επιστράτευση.

Με οριακή πλειοψηφία αποφασίστηκε νέα 48ωρη απεργία

Σήμερα οι ναυτεργάτες αποφάσισαν να κρατήσουν για άλλες δύο ημέρες δεμένα τα πλοία στα λιμάνια, αφού δεν υποχωρούν και συνεχίζουν τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις. Η συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας ολοκληρώθηκε και στην ψηφοφορία που ακολούθησε με ψήφους 8-7 αποφασίστηκε να μην αποπλεύσουν τα πλοία από τα λιμάνια.

Υπενθυμίζεται πως η χθεσινή συνάντηση μεταξύ του υπουργού Ναυτιλίας και των ναυτεργατών κατέληξε σε ναυάγιο και η ΠΝΟ είχε αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο να προσωρήσει σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεων με την κυβέρνηση να απαντά ότι σε μία τέτοια περίπτωση θα πάρει τις αποφάσεις της, αφήνοντας ανοιχτό το μέτρο της επιστράτευσης.

Υπενθυμίζεται πως πριν από 2,5 χρόνια στις 29 Νοεμβρίου 2010 η οι ναυτεργάτες είχαν επιστρατευθεί και ωστόσο τον Νοέμβριο του 2012 ο πρωθυπουργός είχε κάνει άρση της πολιτικής επιστράτευσης των πληρωμάτων των πλοίων.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ