Η Μητρόπολη Πειραιά έφτιαξε... ιερή γραμμή SOS για απελπισμένους πιστούς - iefimerida.gr

Η Μητρόπολη Πειραιά έφτιαξε... ιερή γραμμή SOS για απελπισμένους πιστούς

Η Μητρόπολη Πειραιά έφτιαξε... ιερή γραμμή SOS για απελπισμένους πιστούς
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

H Μητρόπολη Πειραιά δημιούργησε ένα τηλεφωνικό κέντρο άμεσης βοήθειας, μια γραμμή SOS όπου σε 24ωρη βάση θα παρέχει στήριξη σε απελπισμένους πολίτες κάθε ηλικίας.

Επικεφαλής όλης της προσπάθειας είναι ο πατέρας Βασίλειος Τσιμούρης και πρώτος στόχος είναι να ηρεμήσουν τους καλούντες και στη συνέχεια αφού διαπιστωθεί και καταγραφεί το πρόβλημα να παραπεμφθεί ο καλών σε ειδικούς για ηθική και ενδεχομένως υλική βοήθεια.

Η γραμμή λειτουργεί ήδη πιλοτικά από τον περασμένο Αύγουστο και σύντομα θα μετατραπεί σε τηλεφωνικό κέντρο 24ωρης λειτουργίας με δέκα τηλεφωνικές γραμμές (213-0240731-40) και χρέωση μίας αστικής μονάδας ανεξαρτήτως χρονικής διάρκειας.

Με το κέντρο βοήθειας συνεργάζεται ήδη ένας μεγάλος αριθμός εθελοντών επιστημόνων (ιερείς, ψυχίατροι, ιατροί διαφόρων ειδικοτήτων, ψυχολόγοι, νομικοί, εκπαιδευτικοί και κοινωνικοί λειτουργοί) οι οποίοι αναλαμβάνουν να χειριστούν δύσκολες υποθέσεις όπως περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας, ακραίας φτώχειας, αυτοκτονικών τάσεων κ.λπ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ