Πρωτοποριακό λογισμικό της Microsoft προβλέπει τα εγκλήματα που θα γίνουν στο μέλλον - iefimerida.gr

Πρωτοποριακό λογισμικό της Microsoft προβλέπει τα εγκλήματα που θα γίνουν στο μέλλον

Πρωτοποριακό λογισμικό της Microsoft προβλέπει τα εγκλήματα που θα γίνουν στο μέ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η ταινία Minority Report το 2002 φάνταζε επιστημονική φαντασία, ωστόσο πλέον η «πρόβλεψη» εγκλημάτων είναι εφικτή, χάρη σε ένα πρωτοποριακό λογισμικό που ανέπτυξε η Microsoft σε συνεργασία με το τεχνολογικό ινστιτούτο Technion του Ισραήλ.

Χρησιμοποιώντας μία 22ετή βάση δεδομένων των New York Times, το πρόγραμμα μπορεί να προβλέψει το πότε και που, θα εμφανιστεί μία ασθένεια ή ένα έγκλημα.

Το νέο σύστημα θα βοηθήσει στην πρόληψη ασθενειών και εγκλημάτων, ενώ μέχρι στιγμής έχει παρουσιάσει πολύ σημαντικά αποτελέσματα κατά τη διάρκεια των δοκιμών: Για παράδειγμα, στηριζόμενο σε στοιχεία του 2006 για την Αγκόλα, έδωσε προειδοποιητικό σήμα για υψηλή πιθανότητα πιθανότητα εμφάνισης χολέρας λόγω των πρόσφατων ξηρασιών στην περιοχή.

Παράλληλα με τη βάση δεδομένων, το πρόγραμμα χρησιμοποιεί και πληροφορίες από το διαδίκτυο ώστε να «εκπαιδευτεί» στην πρόβλεψη γεγονότων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ