Η απίστευτη ιστορία της χελώνας που έζησε 30 χρόνια ξεχασμένη μέσα σε ένα κουτί - iefimerida.gr

Η απίστευτη ιστορία της χελώνας που έζησε 30 χρόνια ξεχασμένη μέσα σε ένα κουτί

Χελώνα έζησε 30 χρόνια ξεχασμένη μέσα σε ένα κουτί
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι χελώνες είναι γνωστό ότι ζουν πολλά χρόνια. Έκπληξη προκάλεσε ωστόσο η ιστορία μία χελώνας στο Ριο ντε Τζανέιρο που επιβίωσε 30 χρόνια κλεισμένη μέσα σε ένα κουτί.

Η κοκκινοπόδαρη χελώνα ονόματι Μανουέλα εξαφανίστηκε μυστηριωδώς το 1982 από το σπίτι της οικογένειας Αλμέιδα στη Βραζιλία. Η οικογένεια υπέθεσε ότι η χελώνα τους το έσκασε όταν οι εργάτες που δούλευαν στη διπλανή οικοδομή ξέχασαν την πόρτα της αυλής τους ανοιχτή κι έτσι ξέχασαν το θέμα.

Πρόσφατα ωστόσο, ο Λεάνδρο Αλμέιδα, καθώς καθάριζε την αποθήκη από παλιά πράγματα, βρήκε ένα ξύλινο κουτί και πήγε να το πετάξει όταν άκουσε τον γείτονα να του λέει «Δεν πιστεύω να θες να πετάξεις και τη χελώνα μαζί έτσι;». Σοκαρισμένος ο Λεάνδρο κοίταξε το κουτί και είδε τη Μανουέλα ζωντανή μετά από 30 χρόνια.

Οι κτηνίατροι που ενημερώθηκαν για το περιστατικό έμειναν άναυδοι. Είναι γνωστό ότι οι κοκκινοπόδαρες χελώνες, παρόλο που χρειάζονται πολλή φροντίδα, μπορούν να επιβιώσουν μέχρι 2-3 χρόνια χωρίς φαγητό, αλλά τα 30 χρόνια ξεπερνάνε και την πιο τρελή φαντασία. Όπως υπέθεσαν, η Μανουέλα πιθανά επιβίωσε τρώγοντας τερμίτες και άλλα μικρά έντομα.

Οι χελώνες έχουν έξτρα απόθεμα λίπους που μπορούν να χρησιμοποιήσουν όταν τα τρόφιμα είναι λιγοστά και έτσι να επιβιώσουν χωρίς φαγητό για μεγάλο διάστημα.

Ακόμη οι χελώνες στην άγρια φύση μπορούν να ρίξουν τη θερμοκρασία του σώματός τους και να μειώσουν τις φυσιολογικές διαδικασίες τους, θετοντας τον οργανισμό τους σε προσωρινή καταστολή μέχρι να καταφέρουν να ανακάμψουν. Ωστόσο η άγρια φύση διαφέρει πολύ από το περιβάλλον ενός σπιτιού και σπάνια οι οικόσιτες χελώνες μπορούν να αναπαράγουν τις φυσικ συνθήκες στο σπίτι.

Όσο για την Μανουέλα, οι ειδικοί θα προσπαθήσουν σιγά σιγά να επαναφέρουν τη θερμοκρασία και τις λειτουργίες της, δίνοντάς της σιγά σιγά τροφή μέχρι να σταθεροποιηθεί η κατάστασή της και στη συνέχεια να πάνε σε έναν κτηνίατρο ο οποίος ειδικεύεται στην ερπετά για τσεκάπ και κάποιες αιματολογικές εξετάσεις.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ