Τσίπρας: Δεν θα υπάρξει συνεργασία μετεκλογικά με το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ - iefimerida.gr

Τσίπρας: Δεν θα υπάρξει συνεργασία μετεκλογικά με το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Απέκλεισε κατηγορηματικά κάθε μετεκλογική συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας και δήλωσε ότι περιθώρια σύγκλισης με τις δυνάμεις αυτές δεν υπάρχουν.

Σε συνέντευξή του στην Καθημερινή της Κυριακής ο κ. Τσίπρας ερωτάται αν παρά τη σκληρή του κριτική στο ΠΑΣΟΚ και στη ΔΗΜΑΡ για τη συμμετοχή τους στην τρικομματική κυβέρνηση υπάρχουν περιθώρια συνεργασίας και απαντά:

«Αποκλείουμε κατηγορηματικά κάθε συνεργασία στο πλαίσιο της πολιτικής του Μνημονίου. Συνεπώς, όπως είναι πράγματα σήμερα, περιθώρια σύγκλισης με τις δυνάμεις αυτές δεν υπάρχουν. Ας κρατήσουμε όμως το γεγονός ότι βρισκόμαστε σε περίοδο ραγδαίων ανακατατάξεων στο πολιτικό σύστημα...Η δική μας επιδίωξη είναι να σχηματιστεί ένας ευρύς χώρος, αποφασισμένος να αντιπαρατεθεί με αξιοπιστία στην πολιτική των Μνημονίων. Ο χώρος αυτός περιλαμβάνει σίγουρα την Αριστερά στο σύνολό της, μπορεί όμως να φτάσει και στις παρυφές του πάλαι ποτέ πανίσχυρου δικομματικού χώρου. Αυτό συμβαίνει ήδη σε επίπεδο κοινωνίας».

Στην ερώτηση αν αποκλείεται εντελώς και το σενάριο μετεκλογικής συγκυβέρνησης με τη ΝΔ, υπό ειδικές συνθήκες, ο κ. Τσίπρας αναφέρει:

«Δεν μπορώ να φανταστώ ποιές μπορεί να είναι οι ειδικές αυτές συνθήκες. Τη συγκυβέρνηση μαζί μας την επιδίωξαν και τα τρία κόμματα του Μνημονίου κατά την περίοδο των διερευνητικών εντολών. Σκέφτηκαν ότι έτσι θα μπορούσαν να φορτώσουν στην Αριστερά ένα τεράστιο μέρος του τεράστιου πολιτικού κόστους που πρακαλούν η καταστροφή της κοινωνίαςς, οι αλλεπάλληλες περικοπές και τα χαράτσια χωρίς τέλος. Η δική μας πολιτική είναι σε εντελώς διαφορετική κατεύθυνση. Το Μνημόνιο πρέπει να τελειώσει. Και αυτό θα γίνει με μια αριστερή κυβέρνηση, με πυρήνα τον ΣΥΡΙΖΑ».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ