Στουρνάρας: Αρχές Οκτώβρη η χώρα επιστρέφει στην ανάπτυξη - iefimerida.gr

Στουρνάρας: Αρχές Οκτώβρη η χώρα επιστρέφει στην ανάπτυξη

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η κυβέρνηση εφαρμόζει όσα δεν τόλμησαν όλες μαζί οι κυβερνήσεις της μεταπολίτευσης τονίζει σε συνέντευξή του ο Υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας ο οποίος υποστηρίζει ότι από τον Οκτώβριο η χώρα θα επιστρέψει στην ανάπτυξη και μέσα στο 2014 θα δοθεί η ευκαιρία να αποκατασταθούν κάποιες από τις αδικίες που έχουν υποστεί οι πολίτες.

«Στις αρχές του 2014 θα αρχίσει να γίνεται αισθητή μια σημαντική ανάκαμψη η οποία θα γίνει ακόμη πιο εμφανής στα τέλη του. Εάν το πλεόνασμα αποδειχθεί μεγαλύτερο του στόχου, έχουμε ήδη συμφωνήσει το 70% της υπέρβασης να το διοχετεύσουμε είτε σε κοινωνικές παροχές είτε σε μείωση φόρων», αναφέρει μιλώντας στην Καθημερινή της Κυριακής.

Ο Υπουργός Οικονομικών μάλιστα πετάει το «μπαλάκι» στον Αλέξη Τσίπρα και τον προκαλεί να δημοσιοποιήσει τι του είπαν κατ' ιδίαν ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο,

«Προκαλώ τον κ. Τσίπρα να δημοσιοποιήσει τι του είπε ο κ. Σόιμπλε και τι άκουσε στο ΔΝΤ όταν τους αντέταξε το δήθεν σχέδιό του. Εγώ είμαι υποχρεωμένος να πω την αλήθεια. Δυστυχώς δεν υπάρχει πρόγραμμα σταθεροποίησης χωρίς μείωση του εισοδήματος για ένα διάστημα. Ούτε και πριν υπήρχαν μαγικές λύσεις, όπως ισχυριζόταν ο κ. Τσίπρας».

Ο Γιάννης Στουρνάρας τονίζει ότι «είμαστε κοντά στην ελπίδα και δεν θα χρειαστούν νέα μέτρα. Ο μόνος κίνδυνος είναι να προκαλέσουμε μόνοι μας ατύχημα, αν δεν ανταποκριθούμε σε όσα υποσχεθήκαμε» ενώ μιλά και για τα λάθη του Γιωργου Παπανδρέου.

«Μακάρι ο κ. Παπανδρέου να είχε εισακούσει τη δραματική έκκληση Καραμανλή στη ΔΕΘ, τον Σεπτέμβριο του 2009, για λήψη περιοριστικών μέτρων στο Δημόσιο. Αν έπαιρνε μέτρα αμέσως, σίγουρα θα ήταν καλύτεροι οι όροι».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ