«Δεν θα περάσει η τρομοκρατία της κυβέρνησης» φωνάζουν οι αγρότες - iefimerida.gr

«Δεν θα περάσει η τρομοκρατία της κυβέρνησης» φωνάζουν οι αγρότες

«Δεν θα περάσει η τρομοκρατία της κυβέρνησης» φωνάζουν οι αγρότες
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ως αποφασισμένοι να παραμείνουν στις θέσεις τους, φέρονται οι αγρότες της Θεσσαλίας, τονίζοντας πως ο αγώνας τους γίνεται ολοένα και πιο δυνατός, μέρα με τη μέρα. Οι διοικήσεις των Ομοσπονδιών Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας, Λάρισας και Τρικάλων έδωσαν, το μεσημέρι του Σαββάτου, συνέντευξη Τύπου στην οποία, υπογράμμισαν ότι ο αγώνας δυναμώνει και ότι δεν θα περάσει η τρομοκρατία της κυβέρνησης. Όπως ανάφερε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας της Καρδίτσας Βαγγέλης Μπούτας, ο αγώνας είναι κοινός και η συμπαράσταση της κοινωνίας φαίνεται και από τις ανακοινώσεις των διαφόρων κοινωνικών φορέων.

Κάνοντας αναφορά στα αιτήματα που θέτουν οι αγρότες, παρατήρησε ότι τα χρήματα που λέει η κυβέρνηση ότι θα δώσει νωρίτερα για τη συνδεδεμένη ενίσχυση στο βαμβάκι και από την επιστροφή του φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο, είναι χρήματα που έτσι κι αλλιώς δικαιούνται οι αγρότες και συνεπώς δεν αποτελεί «επιτυχία» της κυβέρνησης το ότι τα δίνει νωρίτερα. Εκτίμησε δε, ότι η κυβέρνηση πιέζεται από τον αγώνα των αγροτών και αυτό φαίνεται και από τις αλλεπάλληλες συσκέψεις που γίνονται για το θέμα το τελευταίο 48ωρο.

Οι αγρότες ξεκαθάρισαν ότι δεν θα δεχθούν καμία υπονόμευση του αγώνα τους και ότι δεν πέτυχε η προσπάθεια που έκαναν διάφορα «παπαγαλάκια» να χωρίσουν τους αγρότες σε «μπλε» και «πράσινους» σε «Καρδιτσιώτες» και «Λαρισαίους». Ενώ ο Β. Μπούτας δήλωσε ότι δεν θέλουν τη στήριξη της «Χρυσής Αυγής» μέλη της οποίας, όπως είπε, προτρέπουν τους αγρότες να συγκρουστούν με τα ΜΑΤ. Επίσης, οι αγρότες κατήγγειλαν την Αστυνομία, ότι κλείνει τον δρόμο και δεν άφησε να περάσει ΙΧ που μετέφερε ασθενή, το οποίο έστειλαν σε παράδρομο.

«Κλεφτοπόλεμος» με την αστυνομία

Το μεσημέρι του Σαββάτου, στο πλαίσιο του συνεχιζόμενου κλεφτοπολέμου, μερικές δεκάδες αγρότες βρέθηκαν στα διόδια Μοσχοχωρίου, όπου ανέβασαν τις μπάρες για περίπου ένα δεκάλεπτο, αφήνοντας τα αυτοκίνητα να διέρχονται ελεύθερα. Ειδοποιήθηκε η αστυνομία η οποία έκανε την εμφάνισή της στα διόδια και οι αγρότες αποχώρησαν.

Εξάλλου, σύμφωνα με το patrastimes, υπάρχει εντολή οι αστυνομικοί να βγάλουν και τις πινακίδες των οχημάτων καθώς και να γίνουν προσαγωγές αγροτών αν τυχόν και κλείσει ο δρόμος. Μάλιστα, υπήρχαν και μαρτυρίες πως κόπηκαν κλήσεις 300 ευρώ από την αστυνομία, όταν δύο από τα τρακτέρ στάθμευσαν στην άκρη του δρόμου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ