Πως η Χρυσή Αυγή γαλουχεί τα νέα παιδιά στο δόγμα της - iefimerida.gr

Πως η Χρυσή Αυγή γαλουχεί τα νέα παιδιά στο δόγμα της

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το τελευταίο διάστημα ολοένα και πυκνώνουν οι επιθέσεις σε μετανάστες από νεαρά άτομα που σε πολλές περιπτώσεις δεν έχουν αποφοιτήσει καν από το σχολείο.

Σε έρευνά της η εφημερίδα «Independent», ρίχνει φως στις τακτικές που χρησιμοποιούνται για να στρατολογηθούν αυτά τα παιδιά στο δόγμα του φυλετικού μίσους, ενώ δεν παραλείπει να αναφερθεί στο σκοτεινό ρόλο της Χρυσής Αυγής.

Η έρευνα οδηγείται στο συμπέρασμα ότι το νεοφασιστικό κόμμα κερδίζει έδαφος μεταξύ των νέων της χώρας, διαδίδοντας επιθετικά το αντιμεταναστευτικό, ακροδεξιό τους μήνυμα, μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, την ώρα που τα αντισυστημικά χαρακτηριστικά της Χρυσής Αυγής προσφέρουν μια δελεαστική εναλλακτική λύση από τα τα ριζοσπαστικά αριστερά ή αναρχικά κινήματα που παραδοσιακά τραβούσαν τους εφήβους στην Ελλάδα.

Συνολικά, ο Independent πήρε συνεντεύξεις σε πάνω από 50 καθηγητές, γονείς και έφηβους μαθητές από σχολεία σε όλη την Αθήνα, οι οποίοι συμφωνούν ότι το κόμμα γίνεται σταδιακά της μόδας.

Η Βασιλική Γεωργιάδου, καθηγήτρια στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και ειδικός στον ακροδεξιό ριζοσπαστισμό, η οποία μελετά την Χρυσή Αυγή εδώ και χρόνια, λέει: «Έχουν απορρίψει την ετικέτα του Ναζισμού και στην θέση του παίζουν το χαρτί του εθνικισμού. Χρησιμοποιούν την αρχαία ελληνική ιστορία ως καμουφλάζ για να κρύψουν την αληθινή ταυτότητά τους: ότι είναι οπαδοί του Χίτλερ και του αντισημιτισμού».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ