«Ύποπτοι» εμπρησμοί ΙΧ ψηλά στην ατζέντα των ασφαλιστικών εταιρειών - iefimerida.gr

«Ύποπτοι» εμπρησμοί ΙΧ ψηλά στην ατζέντα των ασφαλιστικών εταιρειών

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μια νέα, περίεργη «τάση» παρατηρείται τελευταία από τους υπευθύνους των ασφαλιστικών εταιρειών. Συγκεκριμένα, οι «ύποπτες» περιπτώσεις εμπρησμού και οι κλοπές αυτοκινήτων, μεγάλου κυβισμού, έχουν αυξηθεί σημαντικά με πολλές εξ αυτών να αποδεικνύονται ιδιαίτερα συμφέρουσες για τον ιδιοκτήτη του αυτοκινήτου.

Σύμφωνα, με την εφημερίδα «Έθνος» οι ασφαλιστικές έχουν ήδη ξεκινήσει να «οχυρώνονται» πίσω από αυτό το νέο «φαινόμενο» και να αλλάζουν τους όρους στα ασφαλιστικά συμβόλαια. Οι τρόποι επί της ουσίας είναι τρεις.

Πρωτίστως, ασφαλίζοντας τα αυτοκίνητα με βάση την πραγματική αξία της αγοράς, τη δεδομένη στιγμή, κάτι που αποθαρρύνει όσους σκέφτονται την απάτη. Όσον αφορά τα κρούσματα κλοπών, η χρήση GPS -κυρίως στα ακριβά αυτοκίνητα- είναι το βασικό αίτημα των ασφαλιστικών εταιρειών, ενώ σε πολλές περιπτώσεις έχουν αποδειχθεί χρήσιμοι και οι «πληροφοριοδότες», δηλαδή άνθρωποι που γνωρίζουν τη συνήθη «διαδρομή» των κλεμμένων αυτοκινήτων και έναντι αδράς αμοιβής προσφέρουν πληροφορίες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ