Η ΕΛ.ΑΣ αναζητά τη γιάφκα των Πυρήνων της φωτιάς στην Κοζάνη – Σαρώνουν τα βίντεο του Mall - iefimerida.gr

Η ΕΛ.ΑΣ αναζητά τη γιάφκα των Πυρήνων της φωτιάς στην Κοζάνη – Σαρώνουν τα βίντεο του Mall

Η ΕΛ.ΑΣ αναζητά τη γιάφκα των Πυρήνων της φωτιάς στην Κοζάνη – Σαρώνουν τα βίντε
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το χθεσινό διπλό χτύπημα στην Αγροτική Τράπεζα και τα ΕΛΤΑ, στον Βελβενδό Κοζάνης και η σύλληψη δύο ατόμων που σχετίζονται με την τρομοκρατική οργάνωση Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς έχει σημάνει συναγερμό στην αντιτρομοκρατική.

Οι αξιωματικοί της υπηρεσίας υποστηρίζουν πως οι τρομοκράτες αναζητούν χρήματα προκειμένου να αγοράσουν νέο βαρύ οπλισμό και να προχωρήσουν σε νέα χτυπήματα.

Μετά τη σύλληψη του «Τοξοβόλου του Συντάγματος» και του «Δ.Π.» που ήταν καταζητούμενοι για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της φωτιάς» η ΕΛ.ΑΣ «χτενίζει» την ευρύτερη περιοχή της Κοζάνης, καθώς υπάρχουν υποψίες πως οι δράστες νοικιάζουν στην περιοχή σπίτι, το οποίο χρησιμοποιούσαν σαν γιάφκα. Ετσι έχει ξεκινήσει ένα σαφάρι εντοπισμού του κρησφύγετου στο οποίο οι ληστές – τρομοκράτες θα κρύβουν οπλισμό, ίσως και στοιχεία για τα τα επόμενα χτυπήματα τους.

Παράλληλα αστυνομικοί στήνουν μπλόκα και ερευνούν κάθε πληροφορία , μάλιστα αναζητούν ενα τζιπ, το οποίο άρπαξαν από τον ιδιοκτήτη του τρία άτομα νεαρής ηλικίας.

Ξανά στο μικροσκόπιο της ΕΛ.ΑΣ το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας του Mall

Η εμπλοκή μελών των Πυρήνων της Φωτιάς στις ληστείες της Κοζάνης και η σύλληψη τους έφερε ξανά στο προσκήνιο το οπτικό υλικό από τις κάμερες ασφαλείας του Mall προκειμένου να ερευνήσουν οι αστυνομικοί αν τα συγκεκριμένα άτομα ήταν την Κυριακή που σημειώθηκε η έκρηξη στο εμπορικό κέντρο στο Μαρούσι.

Παράλληλα εξετάζονται εξονυχιστικά τα όπλα που βρέθηκαν στην κατοχή των συλληφθέντων προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχουν χρησιμοποιηθεί σε άλλες επιθέσεις. Την ίδια ώρα, πέντε οχήματα που βρέθηκαν διαλυμένα στην περιοχή λίγη ώρα μετά τη ληστεία γίνονται φύλλο και φτερό σε μια προσπάθεια να βρεθούν πολύτιμα στοιχεία και DNA που θα δείξουν νέα πρόσωπα.

Τα λάθη των ληστών που έφεραν τη σύλληψη

Οι δράστες έκαναν το μοιραίο λάθος να καθυστερήσουν και να μείνουν στο χώρο για 15 ολόκληρα λεπτά και σε συνδυασμό με την άμεση αντίδραση των αστυνομικών που λειτούργησαν γρήγορα από ό,τι είχαν υπολογίσει οι δράστες, οι οποίοι δεν γνώριζαν καλά την περιοχή και τελικά παγιδεύθηκαν.

Ο ένας μάλιστα από τους ληστές απειλούσε πως θα αυτοκτονήσει την ώρα της σύλληψης

Ο δράστης που είχε ντυθεί γιατρός για μπερδέψει την αστυνομία και συνελήφθη στο όχημα που είχε μετατραπεί σε ασθενοφόρο -στο οποίο έκρυβε 3 Καλάσνικοφ και 3 πιστόλια.-, στην περιοχή της Πτολεμαΐδας απειλούσε τους αστυνομικούς πως αν επιχειρήσουν να τον συλλάβουν, τότε θα αυτοκτονήσει. Τελικά δεν απέφυγε τη σύλληψη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ