Συνεχίζεται για τέταρτη ημέρα το θρίλερ με την ομηρία 5χρονου στις ΗΠΑ - iefimerida.gr

Συνεχίζεται για τέταρτη ημέρα το θρίλερ με την ομηρία 5χρονου στις ΗΠΑ

Συνεχίζεται για τέταρτη ημέρα το θρίλερ με την ομηρία 5χρονου στις ΗΠΑ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε μεγάλη κρίση έχει εξελιχθεί η κατάσταση ομηρίας που διαδραματίζεται στην Αλαμπάμα από την Τρίτη, όταν ένας 65χρονος ανέβηκε σε σχολικό λεωφορείο, σκότωσε τον οδηγό, πήρε όμηρο ένα αγοράκι πέντε ετών και βρίσκεται οχυρωμένος σε αυτοσχέδιο καταφύγιο στο σπίτι του.

Οι διαπραγματεύσεις με το FBI συνεχίζονται, ωστόσο, ο 65χρονος Τζίμι Λι Ντάικς δεν δείχνει να έχει διάθεση ούτε να ελευθερώσει τον μικρό Ιθαν, όπως αναφέρεται ο 5χρονος στα μέσα ενημέρωσης, ούτε να παραδοθεί.

Ολα ξεκίνησαν την τρίτη όταν ο Τζίμι Λι Ντάικς, βετεράνος του πολέμου του Βιετνάμ, ανέβηκε σε σχολικό λεωφορείο κρατώντας ένα όπλο και απαιτούσε να πάρει ένα παιδί όμηρο . Ο οδηγός, Τσαρλς Πόλαντ, που φέρεται να γνώριζε τον Ντάικς, μπήκε μπροστά για να προστατεύσει τα παιδιά με αποτέλεσμα τα περισσότερα να δραπετεύσουν. Τότε ο Ντάικς τον πυροβόλησε και τον σκότωσε και κατάφερε να πάρει τον 5χρονο Ιθαν όμηρο.

Ο Ντάικς φέρεται να έχει σκάψει ένα καταφύγιο στο σπίτι του, στο οποίο στο παρελθόν έχει μείνει για διάστημα οκτώ ημερών, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες διαθέτει προμήθειες για αρκετές εβδομάδες.

«Αφήνουν τον χρόνο να περνά και προσπαθούν να τον κουράσουν», δήλωσε ο Τζέιμς Άρινγκτον, διοικητής της αστυνομίας του Πίνκαρντ της Αλαμπάμα, που είναι ενήμερος για την υπόθεση, όπως μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο CNN.

Στο παιδί έχει παρασχεθεί φαρμακευτική αγωγή μέσω ενός πλαστικού σωλήνα με τον οποίο η αστυνομία επικοινωνεί με τον απαγωγέα, ενώ, τα μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι ο Ιθαν πάσχει από σύνδρομο Ασπεργκερ και σύνδρομο ελλειμματικής προσοχής.

Επίσης το παιδί έχει ζητήσει και του έχουν δοθεί ξυλομπογιές και χαρτί, όπως ανέφερε το CNN, ενώ η αστυνομία επισημαίνει ότι δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι έχει τραυματιστεί.

Ο Ντάικς θα έπρεπε να έχει παρουσιαστεί την Τετάρτη ενώπιον δικαστηρίου καθώς κατηγορείται ότι τράβηξε όπλο εναντίον των γειτόνων του με τους οποίους είχε διαφορές.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ