«Πρωταθλήτρια Ευρώπης» στην ανεργία η Ελλάδα [πίνακες] - iefimerida.gr

«Πρωταθλήτρια Ευρώπης» στην ανεργία η Ελλάδα [πίνακες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μια αρνητική πρωτιά έρχεται να υπενθυμίσει τα σημάδια της ύφεσης στη χώρα, καθώς σε πρόσφατη ανακοίνωση της Eurostat η Ελλάδα παρουσιάζει το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η ανεργία στην Ελλάδα, που έχει και τη μεγαλύτερη αύξηση τον τελευταίο χρόνο, φτάνει το 26,8%, με την Ισπανία να ακολουθεί με 26,1% και την Πορτογαλία με 16,5%.

Στις επιμέρους κατηγορίες, το ποσοστό ανεργίας στους άνδρες ήταν 24,1%, στις γυναίκες, 30,4% και στους νέους κάτω των 25 ετών, 57,6%.

Παράλληλα, η Ελλάδα καταγράφει και τη μεγαλύτερη αύξηση μέσα στο έτος 2012 όπου η ανεργία από το 19,7% εκτινάχθηκε στο 26,8%. Την ίδια ώρα, ο μέσος όρος της Ε.Ε. των 27 είναι 10,7%, ενώ στην Ευρωζώνη η ανεργία φτάνει το 11,7%.

Αξίζει να σημειωθεί πως τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η ευρωπαϊκή στατιστική υπηρεσία αφορούν τα ποσοστά του Δεκεμβρίου, ενώ στην Ελλάδα τα στοιχεία έχουν επικαιροποιηθεί μόλις μέχρι τον Οκτώβριο.

Το Δεκέμβριο του 2012, η ΕΕ είχε 25,926 εκατομμύρια άνεργους, εκ των οποίων 18,715 εκατομμύρια στην ευρωζώνη. Σε ένα έτος, δηλαδή το διάστημα Δεκέμβριος 2011 - Δεκέμβριος 2012, η ανεργία αυξήθηκε κατά 1,796 εκατομμύρια άτομα στη ζώνη του ενιαίου νομίσματος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ