Γενική απεργία από την ΓΣΕΕ στις 20 Φεβρουαρίου - iefimerida.gr

Γενική απεργία από την ΓΣΕΕ στις 20 Φεβρουαρίου

Γενική απεργία από την ΓΣΕΕ στις 20 Φεβρουαρίου
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Και η ΓΣΕΕ θα προχωρήσει σε κινητοποιήσεις αφού αποφασίστηκε να γίνει 24ωρη γενική απεργία στις 20 Φεβρουαρίου στον ιδιωτικό και ευρύτερο δημόσιο τομέα. Μάλιστα ανάλογη απεργιακή κινητοποίηση για τον δημόσιο τομέα, αναμένεται να αποφασίσει και η ΑΔΕΔΥ.

Την ημέρα της απεργίας θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στο Πεδίον του Άρεως στις 11 πμ. Τα αιτήματα που προβάλει η ΓΣΕΕ είναι:

  • Η υπογραφή και η εφαρμογή των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.
  • Ουσιαστικά και αποτελεσματικά μέτρα αντιμετώπισης της Ανεργίας και ανακούφισης των ανέργων.
  • Ανάκληση της επιστράτευσης και όλων των κατασταλτικών και αντιδημοκρατικών μέτρων και διώξεων κατά των εργαζομένων, των συνδικάτων και της συνδικαλιστικής δράσης.

Σε ανακοίνωσή της η Συνομοσπονδία υπογραμμίζει ότι «η βάναυση καταπάτηση των βασικών και θεμελιακών εργασιακών δικαιωμάτων όπως και η φορολογική αφαίμαξη εργαζομένων και συνταξιούχων, έχουν ξεπεράσει κάθε όριο και περιθώριο αντοχής» . Και ξεκαθαρίζει ότι «το σύνολο των οικονομικών ,ασφαλιστικών ,εργασιακών και θεσμικών δικαιωμάτων που ισοπεδώθηκαν από τις μνημονιακές πολιτικές ,είναι μονίμως διεκδικούμενα».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ