Μπίκας στην προανακριτική: Πώς έμαθα για την ύπαρξη της λίστας Λαγκάρντ - iefimerida.gr

Μπίκας στην προανακριτική: Πώς έμαθα για την ύπαρξη της λίστας Λαγκάρντ

Μπίκας στην προανακριτική: Πώς έμαθα για την ύπαρξη της λίστας Λαγκάρντ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πληροφορίες για το πώς έμαθε για την ύπαρξη της λίστας Λαγκάρντ, αλλά και για τη διαδικασία που ακολούθησε στη συνέχεια κατέθεση στην προανακριτική επιτροπή που διερευνά τυχόν ποινικές ευθύνες του πρώην υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου, ο πρώην επικεφαλής της ΕΥΠ, Κωνσταντίνος Μπίκας

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Μπίκας ανέφερε στην Επιτροπή ότι αρχικά για τη λίστα Λαγκάρντ ενημερώθηκε από τον διεθνή Τύπο, ενώ στη συνέχεια επικοινώνησε με τον γάλλο ομόλογό του, ο οποίος τον παρέπεμψε στο γαλλικό υπουργείο Οικονομικών, το οποίο του το επιβεβαίωσε.

Με τη σειρά του, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο κ. Μπίκας ενημέρωσε τον τότε υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Παπακωνσταντίνου, σχετικά με την ύπαρξη της λίστας Λαγκάρντ για την οποία ήταν κατηγορηματικός ότι η Ελλάδα δεν πλήρωσε καθόλου χρήματα για να της παραδοθεί. Το ίδιο κατηγορηματικός εμφανίστηκε και σε πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας περί προσέγγισης ορισμένων στην υπηρεσία του για να δοθεί η λίστα έναντι αμοιβής.

«Αυτή ήταν και η μόνη εμπλοκή μου με τη "λίστα Λαγκάρντ"» φέρεται να δήλωσε ο κ. Μπίκας διαψεύδοντας κατηγορηματικά ότι είτε ο ίδιος είτε η ΕΥΠ είχαν ποτέ στα χέρια τους το ψηφιακό υλικό με τα ονόματα των Ελλήνων μεγαλοκαταθετών στην ελβετική τράπεζα HSBC.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωσης της κατάθεσης του κ. Μπίκα η επιτροπή συνέχισε τις εργασίες της με την εξέταση του υπαλλήλου του ΣΔΟΕ, Θόδωρου Φλωράτου.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται το απόγευμα η κατάθεση του επικεφαλής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Μανώλη Σφακιανάκη, ο οποίος αναμένεται να απαντήσει σε κρίσιμα ερωτήματα σχετικά με τεχνικά θέματα, όπως ο τρόπος και ο χρόνος αλλοίωσης ψηφιακού υλικού.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ