Δημοσιογράφοι του «Έθνους» εναντίον ΕΣΗΕΑ: Όχι στις απεργίες αλα καρτ - iefimerida.gr

Δημοσιογράφοι του «Έθνους» εναντίον ΕΣΗΕΑ: Όχι στις απεργίες αλα καρτ

Δημοσιογράφοι του «Έθνους» εναντίον ΕΣΗΕΑ: Όχι στις απεργίες αλα καρτ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Κατά της ΕΣΗΕΑ και της τακτικής των «αλα κάρτ» όπως τις χαρακτηρίζουν απεργίες στρέφονται οι δημοσιογράφοι της εφημερίδας «Έθνος» και «Έθνος της Κυριακής» σε ψήφισμά τους, με αφορμή τις απολύσεις τριών συναδέλφων τους από την «Ημερησία»

Στο ψήφισμά τους, οι δημοσιογράφοι εξηγούν ότι δεν συμφωνούν με τις τρεις απολύσεις, και ζητούν την ανάκλησή τους καθώς και ενημέρωση από τον Όμιλο για το αν θα υπάρξει κι άλλη μείωση προσωπικού. Τονίζουν ωστόσο πως, ενώ συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις του κλάδου, διαφωνούν με τις απεργίες σε ένα μεμονωμένο Μέσο -που προκηρύσσει η ΕΣΗΕΑ- καθώς αυτές επηρεάζουν εμπορικά τα έντυπα και τους σταθμούς όπου εργάζονται σε συνθήκες κρίσης.

Γι' αυτό, καταλήγουν, ζητούν να μην προχωρά η ΕΣΗΕΑ σε «αλα καρτ» απεργίες και να ανακληθεί η απόφαση για απεργία στις εφημερίδες «Έθνος» και «Εθνος της Κυριακής».

Ακολουθεί το ψήφισμα:

29 Ιανουαρίου 2013

ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΕΣΗΕΑ

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΕΘΝΟΥΣ και ΕΘΝΟΥΣ της Κυριακής.

Οι εργαζόμενοι του Έθνους ζητούμε την ανάκληση των απολύσεων των τριών συναδέλφων που πραγματοποιήθηκαν την 28η Ιανουαρίου στην Ημερησία. Παράλληλα και σε συνεργασία με τον εκπρόσωπο των εργαζομένων στην Ημερησία ζητάμε ενημέρωση από τη διοίκηση του Ομίλου για το αν υπάρχουν σχέδια περαιτέρω μείωσης προσωπικού και αποδοχών.

Συμμετείχαμε και θα συμμετέχουμε σε κάθε κινητοποίηση που προκηρύσσεται για τον κλάδο συνολικά.

Διαφωνούμε όμως με αποφάσεις που αφορούν απεργιακές κινητοποιήσεις σε έναν μόνο όμιλο ή και σε μεμονωμένα μέσα καθώς επιβαρύνουν ακόμα περισσότερο το ήδη βαρύ κλίμα που έχει διαμορφωθεί στον Τύπο, και επηρεάζουν σαφώς την κυκλοφορία εντύπων ή την λειτουργία σταθμών σε σχέση με τους όρους ανταγωνισμού στην ήδη περιορισμένη αγορά.

Ζητάμε:

να υλοποιηθεί η δέσμευση της ΕΣΗΕΑ και να προχωρήσει σε υπογραφή συλλογικής σύμβασης με τους εργοδότες που θα διασφαλίζει τις συλλογικές διαπραγματεύσεις στον κλάδο

να μην προχωρά η ΕΣΗΕΑ σε απεργίες αλά κάρτ

να ανακληθεί η απόφαση για 24ωρη απεργία στο ΕΘΝΟΣ και ΕΘΝΟΣ της Κυριακής

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ