Τέσσερα δισ. δολάρια θα πληρώσει η BP για την καταστροφή στον κόλπο του Μεξικού - iefimerida.gr

Τέσσερα δισ. δολάρια θα πληρώσει η BP για την καταστροφή στον κόλπο του Μεξικού

Τέσσερα δισ. δολάρια θα πληρώσει η BP για την καταστροφή στον κόλπο του Μεξικού
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε συμφωνία κατέληξαν οι δικαστικές αρχές των ΗΠΑ με την εταιρεία BP ώστε να ομολογήσει την ενοχή της για την τεράστια καταστροφή στον κόλπο του Μεξικού και να καταβάλλει τέσσερα δισεκατομμύρια δολάρια σε πρόστιμα.

Σύμφωνα με δικογράφο που επικαλείται το πρακτορείο Reuters η εταιρεία ανέφερε ότι θα ομολογήσει την ενοχή της σε 11 κατηγορίες για κακουργήματα, που σχετίζονται με τους θανάτους των εργαζόμενων στην εξέδρα, μια κατηγορία για κακούργημα που σχετίζεται με την παρακώλυση του έργου του Κογκρέσου και δύο κατηγορίες για πλημμελήματα.

Σημειωτέον ότι η έκρηξη που σημειώθηκε στην πλωτή εξέδρα Deepwater Horizon, τον Απρίλιο του 2010, προκάλεσε το θάνατο 11 εργαζομένων ενώ από το κοίτασμα που εκμεταλλευόταν η εξέδρα διέρρευσε ποσότητα 4,9 εκατ. βαρελιών αργού πετρελαίου στον Κόλπο του Μεξικού επί 87 ημέρες.

Από το Τέξας έως και την Φλόριντα οι ακτές "μαύρισαν".

Μετά την έγκριση της συμφωνίας αυτής η BP έχει προθεσμία 60 ημέρες για να υποβάλλει οποιαδήποτε πρόταση τροποποίησής της στο υπουργείο Δικαιοσύνης και την Υπηρεσία Προστασίας του Περιβάλλοντος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ