Ο Νίκος Κούνδουρος αποχαιρετά τον κινηματογράφο με... μια ταινία - iefimerida.gr

Ο Νίκος Κούνδουρος αποχαιρετά τον κινηματογράφο με... μια ταινία

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Νίκος Κούνδουρος επιστρέφει στον κινηματογράφο, αλλά αυτή τη φορά για να τον αποχαιρετήσει, με τη νέα του ταινία «Ένα πλοίο για την Παλαιστίνη».

Μετά από μια σειρά κινηματογραφικών επιτυχιών, ο σπουδαίος σκηνοθέτης Νίκος Κούνδουρος θα πει το αντίο στο κοινό του και τον ελληνικό κινηματογράφο με την τελευταία του ταινία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Νίκος Κούνδουρος υπογράφει το σενάριο και τη σκηνοθεσία της νέας ταινίας, ενώ οι συνεργάτες του είναι νέοι άνθρωποι που κάνουν τα πρώτα τους βήματα δίπλα του. Πρόκειται για μια ιστορία αγάπης με ένα απρόσμενο τέλος, η οποία αγγίζει -με ρεαλισμό- την πραγματικότητα.

Η ταινία πραγματεύεται την ιστορία της Εβραίας Σάρα και του Παλαιστίνιου Αμπντουλά, οι οποίοι αποφασίζουν αφήσουν πίσω τους όλα όσα τους χωρίζουν και να αγνοήσουν το αιώνιο μίσος των δυο λαών. Η ιστορία αγάπης τους είναι βγαλμένη από την αλήθεια, ενώ καταφέρνει να διχάσει και να προβληματίσει: καθοριστικό ρόλο σε αυτό παίζει και η ιστορικός Μαρία Περή που συνεργάστηκε μαζί με το Νίκο Κούνδουρο για την ταινία.

Στην ταινία πρωταγωνιστούν 32 ηθοποιοί μεταξύ των οποίων είναι ο Γιώργος Κοψιδάς, ο Θεοδόσης Ζάννης, η Εύα Ψυλλάκη, ο Μανώλης Παπαδάκης, ο Ιερώνυμος Καλετσάνος, η Δέσποινα Μοίρου, η Πηνελόπη Πλάκα, ο Ερρίκος Λίτσης και η Αγάπη Μανουρά.

Η ταινία θα βγει στις κινηματογραφικές αίθουσες την άνοιξη του 2013.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ