Νομοσχέδιο στις ΗΠΑ θα υποχρεώνει τους μαθητές σε ομολογία πίστεως για να αποφοιτήσουν - iefimerida.gr

Νομοσχέδιο στις ΗΠΑ θα υποχρεώνει τους μαθητές σε ομολογία πίστεως για να αποφοιτήσουν

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Νομοσχέδιο που προβλέπει την αναγκαστική ομολογία πίστεως στο έθνος από όλους τους μαθητές των δημόσιων γυμνασίων των ΗΠΑ πρότειναν Ρεπουμπλικάνοι πολιτικοί, ειδάλλως δεν θα τους επιτρέπεται να αποφοιτήσουν.

Συγκεκριμένα, οι μαθητές θα πρέπει να απαγγέλλουν τον ακόλουθο όρκο:

Εγώ (όνομα και επώνυμο μαθητή), επισήμως ορκίζομαι ότι θα υποστηρίζω και θα υπερασπίζομαι το Σύνταγμα των ΗΠΑ κατά πάντων εχθρών, ξένων και εγχώριων, ότι θα επιδεικνύω πίστη και υποταγή σε αυτό, ότι αναλαμβάνω εθελούσια ετούτη την υποχρέωση χωρίς την παραμικρή επιφύλαξη ή υπεκφυγή, καθώς και ότι θα εκτελώ αυτά τα καθήκοντα με πίστη και ορθότητα με τη βοήθεια του Θεού.

Αναμένεται να δούμε τι θα συμβεί, εάν και όταν ισχύσει το εν λόγω νομοσχέδιο, στις περιπτώσεις των άθεων μαθητών που δεν θα θελήσουν να προδώσουν τη (μη)-πίστη τους. λόγω ευσυνειδησίας προς το δόγμα...

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ