Ford Atlas: Μαχητής των δρόμων [βίντεο] - iefimerida.gr

Ford Atlas: Μαχητής των δρόμων [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η χρονιά αυτή θα είναι η χρονιά που θα φουντώσει στις ΗΠΑ η μάχη των pick up, των ημιφορτηγών, των αγροτικών. Όπως και να τα αποκαλέσουμε η πραγματικότητα είναι μια: είναι τόσο αμερικάνικα όσο και τα Levi's και to Empire State Building και οι πωλήσεις τους επισκιάζουν ακόμα και τα επιβατικά.

Έτσι λοιπόν από τη στιγμή που η αιωνίως 2η στην κατάταξη GM παρουσίασε το καινούργιο Silverado η Ford, που έχει στο ρόστερ της το best seller επί συναπτά 36 έτη F150 δεν θα μπορούσε να μην απαντήσει.

Και η απάντησή της με το πρωτότυπο Ford Atlas, που μάλλον λίγο απέχει από το μοντέλο που θα μπορεί κάθε Αμερικανός που σέβεται τον εαυτό του και τις παραδόσεις να το αποκτήσει σε κάμποσους μήνες από τώρα, ήταν εμφατική.

Κι αυτό γιατί είναι θηριώδες, έχει αεροδυναμική ανάλογη με αυτή του Καπιτώλιου, αλλά και μερικές ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες, όπως τις γρίλιες στη μάσκα και τα ανοίγματα στις ζάντες που κλείνουν αυτόματα για να τη βελτιώσουν, ενώ ταυτόχρονα είναι και μερικές εκατοντάδες κιλά –για την ακρίβεια 340- πιο ελαφρύ από το διάσημο προκάτοχό του χάρη στο αλουμίνιο που έχει χρησιμοποιηθεί.

Παράλληλα η μάσκα έχει ενσωματωμένο bull bar και συνδυάζεται με προβολείς LED, η πόρτα της καρότσας λειτουργεί ως προέκταση προκειμένου να φορτωθούν αντικείμενα μεγάλου μήκους, στην καρότσα αυτή καθ΄αυτήν υπάρχουν πολλά σημεία πρόσδεσης αλλά και παροχές ρεύματος 110 Volt για τη φόρτιση εργαλείων.

Το τελευταίο προέκυψε από έρευνα που έγινε μεταξύ των επαγγελματιών που χρησιμοποιούν τα pick up της Ford, ακριβώς όπως και το σύστημα Dynamic Hitch Assist που βοηθά στο κοτσάρισμα τρέιλερ ή η δυνατότητα να πατήσεις τα περισσότερα μπουτόν στο εσωτερικό φορώντας γάντια.

Το εσωτερικό πάντως πέρα από μοντέρνο είναι και ευρύχωρο ακόμα και στις πίσω θέσεις. Ο λόγος πρέπει να αναζητηθεί και στα καθίσματα που δεν έχουν κυκλώπειες διαστάσεις, ενώ προκειμένου να μην γκρεμίσει τα πάντα στο διάβα του το Atlas είναι εξοπλισμένο και με κάμερα 360 μοιρών που δείχνει τον περιβάλλοντα χώρο σαν σε κάτοψη.

Τo νέο ημιφορτηγό της Ford θα διαθέτει και έναν καινούργιο κινητήρα EcoBoost με άμεσο ψεκασμό βενζίνης και start stop, ο οποίος θα αποδίδει περί τους 300 ίππους και θα είναι 20% πιο οικονομικός σε σχέση με τον προκατοχό του αντίστοιχης απόδοσης. Πάντως για τις κορυφαίες εκδόσεις του, αυτές με τους διπλούς πίσω τροχούς, είναι κάτι παραπάνω από σίγουρο πως θα υπάρχει και ένας V8 6.200 κυβικών με πάνω κάτω 400 ίππους και πολλά κιλά ροπής. Άλλωστε αυτές είναι και οι πιο δημοφιλείς...

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ best seller τρέιλερ Ford Ford Atlas ημιφορτηγό pick up
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ