Κώστας Γαβράς: Αντισταθείτε σ' αυτόν που σας λέει να κάνετε μικρά όνειρα - iefimerida.gr

Κώστας Γαβράς: Αντισταθείτε σ' αυτόν που σας λέει να κάνετε μικρά όνειρα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εντελώς διαφορετική από τα συνηθισμένα ήταν η τελετή αναγόρευσης του Κώστα Γαβρά σε επίτιμο διδάκτορα του τμήματος Κινηματογράφου της σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ.

Ο διεθνούς φήμης σκηνοθέτης μετέτρεψε την τυπική τελετή αναγόρευσης, η οποία κράτησε περίπου τρεις ώρες, σε συζήτηση, στην οποία δέχθηκε ερωτήσεις από τους νέους του ακροατηρίου, τονίζοντας πως «η καινούρια ανθρωπότητα γεννιέται μετά από μεγάλες κρίσεις».

«Αντισταθείτε, αντισταθείτε σ' αυτόν που σας λέει να κάνετε μικρά όνειρα, αντισταθείτε στα όνειρα των γονιών σας για μια θεσούλα, αντισταθείτε στη μιζέρια της καθημερινότητας, αντισταθείτε σ΄ ό,τι πλήττει την αισθητική σας, μην υποκλινόσαστε σ' ό,τι δεν σας αρέσει, αντισταθείτε -όχι απαραίτητα στην πολιτική, αλλά στην καθημερινότητα- αυτή είναι περισσότερο πολιτική-, αντισταθείτε στους καθηγητές σας, αντισταθείτε και δράστε...» σημείωσε από το βήμα ο κ. Γαβράς.

Παράλληλα, ζήτησε από τους νέους να αρνηθούν τον εύκολο πλουτισμό, τους ζήτησε να πιστέψουν την ουτοπία, «κι εγώ άρχισα με μικρά όνειρα αλλά με ξεπέρασαν» είπε και επέμεινε πως «η δουλειά κι όχι η δουλεία είναι το 100% του μυστικού για την επιτυχία. Το 10% ίσως είναι το ταλέντο».

Το τριήμερο του Κώστα Γαβρά στη Θεσσαλονίκη ολοκληρώνεται το πρωί της Τρίτης με το masterclass που θα παραδώσει στους φοιτητές του τμήματος κινηματογράφου για θέματα που αφορούν στην τρόπο δουλειάς, την προσωπική του μεθοδολογία και την κινηματογραφική του γλώσσα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ