Τατσόπουλος: Ουρλιάζουν οι αυθεντικοί και οι γιαλαντζί Χριστιανοταλιμπάν - iefimerida.gr

Τατσόπουλος: Ουρλιάζουν οι αυθεντικοί και οι γιαλαντζί Χριστιανοταλιμπάν

Τατσόπουλος: Ουρλιάζουν οι αυθεντικοί και οι γιαλαντζί Χριστιανοταλιμπάν
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δεν χάνει ευκαιρία να σχολιάσει την καθημερινότητα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρος Τατσόπουλος, ο οποίος επιστρέφει με μια ανάρτηση στο facebook αναφορικά με τον πόλεμο γύρω από τις δηλώσεις του Τάσου Κουράκη.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τοποθετήθηκε στο ζήτημα που έθεσε ο Τάσος Κουράκης για φορολόγηση των πιστών ώστε να καλυφθεί η μισθοδοσία των κληρικών σημειώνοντας ότι η Ελλάδα βρίσκεται μακριά από τις κατάλληλες συνθήκες για τη διεξαγωγή διαλόγου και το διαχωρισμό Εκκλησίας και κράτους.

Γράφει χαρακτηριστικά ότι είναι δύσκολος ο διάλογος ,«χωρίς ν' αρχίσουν να κτυπάνε οι καμπάνες, εννοώ, και να ουρλιάζουν τόσο οι αυθεντικοί, όσο και οι γιαλαντζί Χριστιανοταλιμπάν (λέγε με Καιάδα)» αφήνοντας σαφείς αιχμές και κατά του βουλευτή της Χρυσής Αυγής με το αρχαιοελληνικό ψευδώνυμο.

Αναλυτικά η ανάρτηση του Πέτρου Τατσόπουλου:

«Στην Ελλάδα βρισκόμαστε ακόμη έτη φωτός μακριά από τη δημιουργία των κατάλληλων συνθηκών για τη διεξαγωγή ενός ψύχραιμου διαλόγου που θα οδηγούσε δυνητικά στο διαζύγιο Εκκλησίας και Κράτους με κοινή συναίνεση -χωρίς ν' αρχίσουν να κτυπάνε οι καμπάνες, εννοώ, και να ουρλιάζουν τόσο οι αυθεντικοί, όσο και οι γιαλαντζί Χριστιανοταλιμπάν (λέγε με Καιάδα). Υπό αυτό το πρίσμα, η πρόταση -ρασιοναλιστική καθ' όλα- του Τάσου Κουράκη για αυτοχρηματοδότηση εκάστου θρησκευτικού δόγματος είναι σκανδαλωδώς άκαιρη, καθώς προέρχεται από το... μέλλον και προϋποθέτει το διαχωρισμό Εκκλησίας και Κράτους, δεν τον διευκολύνει. Όπως λέει ορθώς και ο Λίνκολν του Σπίλμπεργκ: "Τι να κάνεις την πυξίδα, να σου δείχνει τον Βορρά, άμα είναι να πέσεις στο βάλτο;».

Τατσόπουλος: Ουρλιάζουν οι αυθεντικοί και οι γιαλαντζί Χριστιανοταλιμπάν | iefimerida.gr 0
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ