Παραιτείται η βασίλισσα της Ολλανδίας-Ανδρας στο θρόνο μετά από 123 χρόνια - iefimerida.gr

Παραιτείται η βασίλισσα της Ολλανδίας-Ανδρας στο θρόνο μετά από 123 χρόνια

Παραιτείται η βασίλισσα της Ολλανδίας-Ανδρας στο θρόνο μετά από 123 χρόνια
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αλλαγή φρουράς στην βασιλική οικογένεια της Ολλανδίας, καθώς η βασίλισσα Βεατρίκη αναμένεται να ανακοινώσει ότι αποποιείται το αξίωμά της για να αναλάβει το θρόνο ο γιος της Βίλεμ-Αλεξάντερ.

Η Βεατρίκη, η οποία θα γιορτάσει την Πέμπτη τα 75α γενέθλιά της, ανέβηκε στο θρόνο στις 30 Απριλίου 1980, μετά το θάνατο της μητέρας της, Τζουλιάνα.

Στο θρόνο αναμένεται να τη διαδεχτεί ο πρωτότοκος γιος της, πρίγκιπας Βίλεμ-Αλεξάντερ, 45 ετών. Θα γίνει έτσι ο πρώτος βασιλιάς της Ολλανδίας μετά τον Γουλιέλμο Γ΄ των Κάτω Χωρών ο οποίος βασίλεψε μέχρι το 1890 και πέθανε χωρίς να αφήσει αρσενικούς κληρονόμους.

Το γραφείο Τύπου των ανακτόρων είχε ανακοινώσει νωρίτερα ότι η βασίλισσα θα μιλήσει στο έθνος μετά τις 20:00 απόψε. Αμέσως μετά θα εκφωνήσει ομιλία ο πρωθυπουργός της χώρας, Μαρκ Ρούτε, όπως ανέφερε το πρωθυπουργικό γραφείο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ