Μόνο οι οδηγοί των λεωφορείων συνεχίζουν την απεργία - iefimerida.gr

Μόνο οι οδηγοί των λεωφορείων συνεχίζουν την απεργία

Μόνο οι οδηγοί των λεωφορείων συνεχίζουν την απεργία
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μέχρι και αύριο, όταν θα διεξαχθεί η γενική συνέλευση των οδηγών, προκειμένου να αποφασιστεί η περαιτέρω στάση τους θα παραμείνουν ακινητοποιημένα τα λεωφορεία, παρά την απόφαση των τεχνικών (ΟΑΣΑ-ΟΣΥ) να αναστείλουν την απεργία τους και να προχωρήσουν σε διάλογο με τη Διοίκηση της εταιρείας. Την ίδια ώρα την αναστολή των απεργιακών κινητοποιήσεων αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στα τρόλεϊ, τα τρένα και τον προαστιακό σιδηρόδρομο.Τα δρομολόγια του ΟΣΕ αναμένεται να αποκατασταθούν από το βράδυ.

Από την εξέλιξη αυτή, της αναστολής των κινητοποιήσεων των εργαζομένων σε τρόλεϊ, τρένα και προαστιακό, η κυβέρνηση εμφανίζεται ικανοποιημένη, με κύκλους του υπουργείου να δηλώνουν ότι οι εργαζόμενοι και οι τεχνικοί στα μέσα αυτά «άκουσαν τη φωνή της λογικής και επιστρέφουν στις δουλειές τους» και να εκφράζουν την ελπίδα ότι θα ακολουθήσουν και οι οδηγοί των λεωφορείων, προσθέτοντας πως για την κυβέρνηση «δεν υπάρχει καμία περίπτωση να μην εφαρμοστούν οι νόμοι».

Οι τεχνικοί ΟΑΣΑ- ΟΣΥ ανέστειλαν τις απεργιακές κινητοποιήσεις τους ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Διοίκησης για διάλογο, σύμφωνα με τον πρόεδρο του κλάδου, Απόστολο Ραυτόπουλο. «Πρέπει σήμερα να ξεκινήσει ένας πραγματικός και ειλικρινής διάλογος με την κυβέρνηση χωρίς προαπαιτούμενα, για την υπογραφή νέας επιχειρησιακής συλλογικής σύμβασης εργασίας. Η τυφλή σύγκρουση δεν οδηγεί πουθενά» δήλωσε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ο κ. Ραυτόπουλος.

Αντίθετα, ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στον ΟΑΣΑ, Λεωνίδας Σκούλος, σε συνέντευξη Τύπου τόνισε ότι δεν υπάρχει αναστολή των κινητοποιήσεων μέχρι την αυριανή συνέλευση (σσ. θα ξεκινήσει στις 10:00), ενώ απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ανέφερε ότι «υπάρχουν και άλλες μορφές αγώνα, χωρίς να ταλαιπωρείται το επιβατικό κοινό».

Ο κ. Σκούλος κατηγόρησε την κυβέρνηση για την επίταξη και πρόσθεσε πως «εκβιασμοί δε βοηθούν στην εξεύρεση λύσης».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ