Γ. Καμίνης: «Η ελληνική οικογένεια πρέπει να βγάλει το σκελετό απ' το ντουλάπι» - iefimerida.gr

Γ. Καμίνης: «Η ελληνική οικογένεια πρέπει να βγάλει το σκελετό απ' το ντουλάπι»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Παραμονή του 5ου Athens Pride, ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης μίλησε στο περιοδικό «Antivirus», μεταξύ άλλων, για το Gay Pride, το οποίο για πρώτη φορά πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναιών, για το Σύμφωνο Κοινωνικής Συμβίωσης, αλλά και για τις προκαταλήψεις της ελληνικής κοινωνίας και τον γάμο μεταξύ ομοφυλόφιλων.

Ακολουθούν χαρακτηριστικά αποσπάσματα από την συνέντευξη του κ. Καμίνη στο Antivirus. Όλη την συνέντευξη μπορείτε να την βρείτε και στο ακόλουθο link: http://www.avmag.gr/?p=6307

Για το Gay Pride:

«Ήταν προεκλογική δέσμευση! Συνεπώς οφείλαμε να την τηρήσουμε. Το γιατί δεν δινόταν πριν δεν μπορώ να το υποθέσω, αλλά σκέφτομαι ότι το ζήτημα της ομοφυλοφιλίας στην Ελλάδα ακόμα παραμένει ταμπού για ευρεία τμήματα του πληθυσμού. Όπως ξέρετε, προηγουμένως ήμουν Συνήγορος του Πολίτη και είχα ρητή εντολή του νομοθέτη, κατ’ εφαρμογή κοινοτικής οδηγίας για την καταπολέμηση των διακρίσεων μεταξύ άλλων λόγων και λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού».

Για τον γάμο μεταξύ ομοφυλόφιλων:

«Αυτό που προέχει πρώτα είναι να βγάλουν οι ελληνικές οικογένειες μέσα από το ντουλάπι το σκελετό που έχουν συνηθίσει να κρύβουν. Πρέπει να τελειώνουμε με αυτή την ιστορία. Και θα τελειώσουμε μόνο αν βγούμε ανοιχτά να μιλήσουμε. Να πάρουν θέση οι πολιτικές δυνάμεις. Άσε προς το παρόν το γάμο. Πρέπει πρώτα να λύσουμε αυτό το θέμα, που η ελληνική κοινωνία είναι ώριμη να το δεχτεί γιατί το ζει».

Για το Σύμφωνο Κοινωνικής Συμβίωσης για ομόφυλα ζευγάρια;

«To Σύμφωνο νομίζω ότι πρέπει να γίνει οπωσδήποτε. Συναντάει ακόμα προσκόμματα μέσα σε τμήματα του πολιτικού κόσμου. Σε κάποια πράγματα πρέπει πια να βγούμε μπροστά. Το χρωστάμε να βγούμε μπροστά».

Για τα επόμενα βήματα της γκέι κοινότητας:

«Να βγείτε πιο πολύ ανοιχτά στον κόσμο. Να δημιουργήσετε ένα κίνημα για να σπάσει την προκατάληψη. Δεν έχω να προτείνω συγκεκριμένα πράγματα, δεν έχω εντρυφήσει στο ζήτημα, αλλά είμαι άνθρωπος εκ πεποιθήσεως ανοιχτός. Και πιστεύω ότι μπορούν να βρεθούν χίλιοι δυο τρόποι, όλα όσα κάνουν τα γκέι κινήματα στο εξωτερικό, που είναι πιο προχωρημένα. Όπως αυτά που είπατε για τις προσωπικότητες που βγαίνουν και μιλούν ανοιχτά. Αυτή η ιδέα θα μπορούσε να υλοποιηθεί κι εδώ».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ