Σταϊκούρας: Τέλος στο κενό διάστημα, θα προκαταβάλλεται το 50% της σύνταξης - iefimerida.gr

Σταϊκούρας: Τέλος στο κενό διάστημα, θα προκαταβάλλεται το 50% της σύνταξης

Σταϊκούρας: Τέλος στο κενό διάστημα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η προκαταβολή της σύνταξης στο 50% από το Δημόσιο, προκειμένου να απαλειφθούν τα κενά στη μισθοδοσία, είναι ο βασικός στόχος του νομοσχεδίου που προωθεί το Υπουργείο Οικονομικών, σε μια προσπάθεια να ικανοποιηθούν τα εύλογα αιτήματα των υπαλλήλων που θα συνταξιοδοτηθούν.

Όπως δήλωσε ο υφυπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, «η ανάγκη για την αντιμετώπιση υπαρκτών προβλημάτων και δυσλειτουργιών που υφίστανται στο κράτος, καθώς και στις σχέσεις του με τους πολίτες, είναι επιτακτική», ενώ έθεσε ως κύριο στόχο την ανακούφιση των πολιτών μέσω μιας «τροποποίησης ρυθμίσεων της συνταξιοδοτικής νομοθεσίας του Δημοσίου», που θα βοηθήσει στην βελτίωση των δημοσιονομικών δεδομένων.

Τι περιλαμβάνει το νομοσχέδιο

Καθιέρωση του θεσμού της προκαταβολής της σύνταξης από το Δημόσιο (50% του βασικού μισθού κατά την αποχώρηση), ώστε να απαλειφθεί το μισθοδοτικό κενό που παρατηρείται και το οποίο αφορά το διάστημα που ο υπάλληλος αποχωρεί, μέχρι να αρχίσει να καταβάλλεται η σύνταξη, ενώ αναμένεται να περιοριστεί σημαντικά η γραφειοκρατία της Υπηρεσίας Συντάξεων και όλες οι κωλυσιεργίες.

Παράλληλα, οι όροι συνταξιοδότησης για καλλιτέχνες και λογοτέχνες από το Δημόσιο θα γίνουν πιο αυστηροί, ενώ θα υπάρξει «ψαλίδι» στο ποσό της σύνταξης που τους καταβάλλεται, κίνηση η οποία θεωρείται επιβεβλημένη καθώς αποτελούν τους μόνους συνταξιούχους που δεν είδαν καμία μείωση στις συντάξεις τους, ενώ τέλος τα συνταξιοδοτικά ζητήματα θα διευθετηθούν με όρους κοινωνικής δικαιοσύνης, σε πεδία όπως τα επιδόματα νόσου και ανικανότητας καθώς και για τους ανάπηρους πολέμου αξιωματικούς

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ