Μπερλουσκόνι: Ο Μουσολίνι έκανε πολλά καλά... - iefimerida.gr

Μπερλουσκόνι: Ο Μουσολίνι έκανε πολλά καλά...

Μπερλουσκόνι: Ο Μουσολίνι έκανε πολλά καλά...
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μεγάλη αίσθηση προκάλεσε η σημερινή τοποθέτηση του Σίλβιο Μπερλουσκόνι για τη δράση του φασίστα δικτάτορα Μπενίτο Μουσολίνι.

Κατά τη συμμετοχή του σε τελετή μνήμης στο Μιλάνο, για τα αποκαλυπτήρια μνημείου αφιερωμένου στη γενοκτονία των εβραίων, ο δισεκατομμυριούχος πρώην πρωθυπουργός, δήλωσε:

«Οι νόμοι των φυλετικών διακρίσεων κατά των εβραίων ήταν το μεγαλύτερο λάθος ενός ηγέτη, του Μουσολίνι, που σε πολλούς άλλους τομείς είχε δράσει ορθά».

Ο Μπερλουσκόνι αναφερόμενος, πάντα, στο ίδιο θέμα, μιλώντας στους δημοσιογράφους, πρόσθεσε: «η Ιταλία δεν φέρει τις ίδιες ευθύνες με την Γερμανία. Υπήρξε μια συνενοχή, που στην αρχή δεν συνοδεύτηκε από πλήρη συνειδητοποίηση της κατάστασης».

«Πρόκειται για δηλώσεις που θα προκαλέσουν, οπωσδήποτε, έντονες αντιδράσεις και πολεμικές» παρατηρεί η εφημερίδα Corriere della Sera, στη διαδικτυακή της έκδοση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ