Βορίδης: «Η συνοχή της κυβέρνησης θα δοκιμαστεί στις αποκρατικοποιήσεις» - iefimerida.gr

Βορίδης: «Η συνοχή της κυβέρνησης θα δοκιμαστεί στις αποκρατικοποιήσεις»

Βορίδης: «Η συνοχή της κυβέρνησης θα δοκιμαστεί στις αποκρατικοποιήσεις»
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την αναγκαιότητα να αλλάξει η χώρα πολιτική τόνισε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Μάκης Βόριδης, υποστηρίζοντας ότι πρέπει να προωθηθούν αναπτυξιακές πολιτικές και να μην αναλωθεί μόνο σε δημοσιονομική εξυγίανση, δίνοντας έμφαση στις αποκρατικοποιήσεις.

Ο κ. Βορίδης, σε δηλώσεις του στο Αχελώος tv, τόνισε ότι θέλει να δει «την αναπτυξιακή αντεπίθεση δίπλα σε αυτό που λέγεται δημοσιονομική πειθαρχία και περιοριστική πολιτική», επισημαίνοντας ότι «το πρώτο εξάμηνο μας πήρε πάρα πολύ προσπάθεια η δημοσιονομική προσαρμογή. Τώρα όμως που τα μέτρα λήφθηκαν, τα φορολογικό νομοσχέδιο ψηφίστηκε, πρέπει να προχωρήσουμε στην αξιοποίηση ΕΣΠΑ, να δοθούν τα 490 εκατομμύρια ευρώ του ΕΤΕΑΜ που πρέπει να πέσουν στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις με καλό και σωστό τρόπο, να αξιοποιήσουμε τα 500 εκατομμύρια ευρώ που έχουνε δοθεί ως εγγυήσεις από την εκατομμύρια Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων», με σκοπό να δημιουργηθεί ρευστότητα και πραγματική αναπτυξιακή πολιτική, θίγοντας παράλληλα και το θέμα των αποκρατικοποιήσεων δηλώνοντας ότι η συνοχή της Κυβέρνησης θα δοκιμαστεί στην Βουλή με τις αποκρατικοποιήσεις, οι οποίες θα πρέπει να γίνουν με διάφανο τρόπο προκειμένου να πετύχουν.

Ο Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ έφερε σαν παράδειγμα την περίπτωση του ΟΠΑΠ εκφράζοντας παράλληλα τις ενστάσεις του για το μονοπώλιο του, δηλώνοντας ότι εάν παραμείνει μετά την αποκρατικοποίηση «θα έχει μεν πρόσθετα έσοδα για το ελληνικό δημόσιο αλλά κατά την γνώμη μου αυτό είναι πάρα πολύ κακό με την έννοια ότι φτιάχνει ένα ιδιωτικό μονοπώλιο που την λογική του εγώ δεν μπορώ να παρακολουθήσω».

Τέλος, ο κ. Βορίδης αναφέρθηκε και στα εσωκομματικά της Νέας Δημοκρατίας και στον ρόλο που θα παίξει στην ευρύτερη κεντροδεξιά τονίζοντας ότι προς το παρών δεν υπάρχει επόμενη μέρα, επισημαίνοντας ότι σε περίπτωση αποτυχίας του προγράμματος δεν υπάρχουν πολλές εναλλακτικές λύσεις, χαρακτηρίζοντας την κυβέρνηση Σαμαρά «πολιτικό μονόδρομο και νομίζω ότι σε αυτό τον στόχο είμαστε όλοι συγκεντρωμένοι».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ