Ιάπωνες τουρίστες πάσχουν από το «σύνδρομο του Παρισιού» - iefimerida.gr

Ιάπωνες τουρίστες πάσχουν από το «σύνδρομο του Παρισιού»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ιάπωνες τουρίστες εγκαταλείπουν άρον άρον το Παρίσι, μετά από το σοκ που παθαίνουν όταν συνειδητοποιούν πως η Πόλη του Φωτός δεν ανταποκρίνεται στις ονειρικά πλασμένες προσδοκίες τους!

Οι Γάλλοι μπορεί να είναι αγενείς και το Παρίσι να είναι κάπως διαφορετικό από ό,τι είδαν στην ταινία "Αμελί". Η διαπίστωση αυτή σοκάρει τους Ιάπωνες που υποφέρουν από το ιδιαίτερο «σύνδρομο του Παρισιού», όπως το αποκαλούν οι Ιάπωνες επιστήμονες.

Το πολιτιστικό σοκ εμφανίζεται κυρίως σε γυναίκες στα 30 και η ιαπωνική πρεσβεία στη Γαλλία φρόντισε να διαθέτει 24 ώρες τηλεφωνική ψυχιατρική βοήθεια για όσους έχουν ανάγκη. Κατά μέσο όρο 12 άτομα το χρόνο αναγκάζονται να επιστρέψουν μετά από ιατρικές συστάσεις.

Φαίνεται πως οι μποτιλιαρισμένοι δρόμοι και μερικές αυθάδεις Γαλλίδες δεν χωράνε στο στερεότυπο που πλάθουν στο μυαλό τους οι Ιάπωνες και προσγειώνονται απότομα στην πραγματικότητα που συναντούν στη γαλλική πρωτεύουσα.

Το σύνδρομο αυτό το παρατήρησε για πρώτη φορά ένας Ιάπωνας ψυχολόγος που εργαζόταν στη Γαλλία 20 χρόνια πριν. Η θεραπεία που πρότεινε για μόνιμα αποτελέσματα;

Φύγετε από το Παρίσι και μην επιστρέψετε ποτέ!

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ