SOS από το ΣΔΟΕ: Δεν έχουμε Γαλλομαθείς υπαλλήλους για τη λίστα Λαγκάρντ - iefimerida.gr

SOS από το ΣΔΟΕ: Δεν έχουμε Γαλλομαθείς υπαλλήλους για τη λίστα Λαγκάρντ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στην τύχη τους έχουν αφεθεί οι τέσσερις μεγάλες έρευνες που βρίσκονται σε εξέλιξη το τελευταίο διάστημα στο ΣΔΟΕ για τη λίστα Λαγκάρντ , τη λίστα του Λουξεμβούργου ,τους ιδιοκτήτες ακινήτων στο εξωτερικό, και τους 54.000 Έλληνες με καταθέσεις σε ξένες τράπεζες.

Απόρρητο έγγραφο του Σώματος προς το Υπουργείο Οικονομικών και τον Εισαγγελέα που φέρνει στο φως η Real News περιγράφει πλήρη αποδυνάμωση των υπηρεσιών με ταυτόχρονη αδιαφορία για στήριξη του έργου των ελεγκτών παρ' ότι καλούνται τα «τρέξουν» 414 συνολικά έρευνες που βρίσκονται σε εξέλιξη με εισαγγελική παραγγελία.

Χαρακτηριστικό είναι ότι παρά τις αλλεπάλληλες εκκλήσεις των τελευταίων μηνών ακόμα δεν έχουν μετατεθεί στο ΣΔΟΕ γαλλομαθείς υπάλληλοι για να χειριστούν τη λίστα Λαγκάρντ που είναι γραμμένη στη γαλλική γλώσσα.

Το αίτημα υποβλήθηκε εκ νέου πριν από λίγες ημέρες «δεδομένου ότι η ως άνω διεύθυνση (Διεύθυνση Προσωπικού Δ.Ο.Υ.) του Υπουργείου δεν ανταποκρίθηκε στο αίτημά μας» όπως τονίζεται στο έγγραφο.

Κι όλα αυτά συμβαίνουν την ώρα που ο πρόεδρος της προανακριτικής επιτροπής Χρήστος Μαρκογιαννάκης έχει διαμηνύσει ότι δεν πρόκειται να ολοκληρωθούν οι εργασίες επιτροπής εάν το ΣΔΟΕ δεν έχει καταθέσει πόρισμα και για τα 2062 φυσικά ή νομικά πρόσωπα που εμπεριέχονται στη λίστα

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ