Αντιμέτωπη με μπαράζ κινητοποιήσεων έρχεται η κυβέρνηση - iefimerida.gr

Αντιμέτωπη με μπαράζ κινητοποιήσεων έρχεται η κυβέρνηση

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η κυβέρνηση με το μέτρο της πολιτικής επιστράτευσης και την αποφασιστικότητα που έδειξε στην κόντρα με τους απεργούς του μετρό κατάφερε να λήξει την εννεαήμερη απεργία που προκάλεσε συνεχές κυκλοφοριακό χάος στην πρωτεύουσα και ταλαιπωρία στους πολίτες αλλά φαίνεται ότι ο κύκλος των κινητοποιήσεων δεν έχει κλείσει.

Το Μονομελές Πρωτοδικείο απέρριψε την προσφυγή της «Οδικές Συγκοινωνίες ΑΕ» προκειμένου να κριθεί παράνομη η χθεσινή απεργία των εργαζομένων στα τρόλεϊ και τα λεωφορεία και έτσι σήμερα και αύριο η πρωτεύουσα θα παραμείνει χωρίς λεωφορεία και τρόλεϊ

Ακινητοποιημένα θα είναι επίσης τα τρένα του Προαστιακού σιδηροδρόμου και του ΟΣΕ ενώ από χθες Μετρό, Τραμ και Ηλεκτρικός λειτουργούν κανονικά

Το μεσημέρι στα γραφεία της πρώην ΕΘΕΛ, στην περιοχή του Ρέντη θα πραγματοποιηθεί ευρεία σύσκεψη όλων των σωματείων των αστικών συγκοινωνιών και του ΟΣΕ, για να επανακαθορίσουν τη στάση τους.

Την ίδια ώρα στο χορό των κινητοποιήσεων μπαίνουν και οι αγρότες.

Σήμερα στο πλαίσιο πανθεσσαλικής συνάντησης που θα πραγματοποιηθεί στον Παλαμά Καρδίτσας θα παρθούν οι τελικές αποφάσεις για τς επόμενες κινήσεις τους μετά την άκαρπη συνάντηση που είχαν με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης.

Πάντως δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο τα τρακτέρ να κάνουν και πάλι την εμφάνισή τους στις Εθνικές οδούς καθώς το κλίμα ήταν ιδιαίτερα τεταμένο στην σύσκεψη των εκπροσώπων των αγροτικών Ομοσπονδιών Λάρισας, Τρικάλων και Καρδίτσας που πραγματοποιήθηκε στη Λάρισα.

Στο μεταξύ, την κήρυξη 48ωρης προειδοποιητικής πανελλαδικής απεργίας σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, από την Πέμπτη 31 Ιανουαρίου στις 6 το πρωί, έχει αποφασίσει η Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας αντιδρώντας στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Ναυτιλίας «Ανασυγκρότηση και άλλες διατάξεις» στο οποίο επέρχονται σημαντικές αλλαγές στα εργασιακά των ναυτικών και στον κλάδο της ακτοπλοΐας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ