Ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει για Μπόμπολα και Αττική Οδό - iefimerida.gr

Ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει για Μπόμπολα και Αττική Οδό

Ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει για Μπόμπολα και Αττική Οδό
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σειρά ερωτημάτων προς την «Αττική Οδό ΑΕ», θέτει η γραμματεία Υποδομών του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή ανακοίνωση της εταιρείας την περασμένη εβδομάδα.

Οπως αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του η εταιρεία, «θορυβημένη από την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για την επανεξέταση της λεόντειας σύμβασης παραχώρησης με την οποία σήμερα εκμεταλλεύεται το χρυσοφόρο αυτό έργο, σε μακροσκελή ανακοίνωση που μεταδόθηκε από όλα τα κυρίαρχα ΜΜΕ αναφέρει διάφορα στοιχεία, προκειμένου να πείσει την κοινή γνώμη ότι 12 χρόνια από την εκμετάλλευση του έργου δεν έχει προκύψει μέχρι σήμερα καμία μερισματική ωφέλεια, ούτε ενός ευρώ, για τους μετόχους της».

Ο ΣΥΡΙΖΑ επειδή όπως αναφέρει «πολλά άλλα στοιχεία αποσιωπούνται ή κρύβονται πίσω από τις «περίτεχνες» διατυπώσεις της ανακοίνωσης», θέτει μια σειρά από ερωτήματα, μεταξύ άλλων και τα ακόλουθα:

«Μήπως οι ετήσιες αμοιβές της εταιρείας Λειτουργίας και Συντήρησης (ΑΤΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΑΕ) οι οποίες από το 2005 και μετά, κυμαίνονται μεταξύ των 50 κα 60 εκατομμυρίων ευρώ ετησίως, είναι προϊόν μίας ιδιαίτερα επωφελούς έως καταχρηστικής συμφωνίας, η οποία έχει συναφθεί μεταξύ αυτής και της Αττικής Οδού; Μήπως αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι Εταιρείες - Μέτοχοι της Αττικής Οδού Α.Ε. είναι και μέτοχοι της εταιρείας ΑΤΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΑΕ;

Αφού οι Εταιρείες - Μέτοχοι της Αττικής Οδού είναι και Εταιρείες - Μέτοχοι της εταιρείας ΑΤΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΑΕ η οποία διανέμει κέρδη από τον πρώτο χρόνο λειτουργίας της, πόσο αληθής είναι ο ισχυρισμός ότι «δεν έχει προκύψει μέχρι σήμερα καμία μερισματική ωφέλεια, ούτε ενός Ευρώ, για τους μετόχους της «Αττική Οδός ΑΕ»;Ισχύει άραγε κάτι ανάλογο και με τις υπόλοιπες ενδοομιλικές συναλλαγές;

Μήπως αυτές οι συναλλαγές (μεταξύ και άλλων παρόμοιων ίσως) και η διατήρηση αυτού του καθεστώτος νόμιμης «ανομίας» ως προς την απόδοση των ιδίων κεφαλαίων, έχουν ωθήσει στο παρελθόν την Εταιρεία να προβαίνει σε συστηματική προσπάθεια παράτασης και διατήρησης της χρυσοφόρας λειτουργίας του έργου; (π.χ. η πρόταση για την ανάληψη της κατασκευής και της λειτουργίας των επεκτάσεων της Αττικής Οδού)».

Καταλήγοντας, ο ΣΥΡΙΖΑ διερωτάται «μήπως τα συντεταγμένα όργανα της πολιτείας και οι αρμόδιοι ελεγκτικοί μηχανισμοί - στο ανώτερο δυνατό επίπεδο - πρέπει να επιληφθούν άμεσα του θέματος;»

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ