Διπλό φοροσόκ για τους ιδιοκτήτες ακινήτων - iefimerida.gr

Διπλό φοροσόκ για τους ιδιοκτήτες ακινήτων

Διπλό φοροσόκ για τους ιδιοκτήτες ακινήτων
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΟΥΣ

Οικτρά πλανήθηκαν όσοι ιδιοκτήτες ακινήτων πίστευαν ότι η παράταση στη πρώτη δόση του ΦΑΠ έως τις 31 Ιανουαρίου, θα συμπαρέσυρε αυτομάτως και τη δεύτερη δόση κι ότι έτσι θα μπορούσαν να καταβάλουν τον αναλογούντα φόρο στο τέλος Φεβρουαρίου. Οι... ψύλλοι στα αυτιά ότι κάτι δεν πάει καλά άρχισαν να μπαίνουν όταν άρχισε να κυκλοφορεί η πληροφορία ότι ο Γ.Γ. του υπουργείου Οικονομικών, ο οποίος μέσω twitter ενημέρωνε ότι η δόση του Ιανουαρίου θα είναι διπλή!

Πολλοί υπόχρεοι του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας, που έτρεξαν, λοιπόν, για να πληρώσουν την πρώτη δόση, πληροφορήθηκαν στις εφορίες ότι την ερχόμενη Πέμπτη λήγει η προθεσμία για την καταβολή και της δεύτερης δόσης του ΦΑΠ, για την οποία σημειωτέον δεν έχουν αποσταλεί ειδοποιητήρια και δεν σχεδιάζεται να θα δοθεί παράταση.

Υπενθυμίζεται ότι η προθεσμία για την πληρωμή της τρίτης και τελευταίας δόσης του ΦΑΠ για το 2010 λήγει στις 28 Φεβρουαρίου και γίνεται υποχρεωτικά στις τράπεζες. Τον ΦΑΠ του 2010 καλούνται να πληρώσουν όσοι έχουν ακίνητη περιουσία με αντικειμενική άξια πάνω από 400.000 ευρώ. Από αυτό το ποσό και πάνω επιβάλλεται φόρος με συντελεστή 0,1%.

Τα βάσανα των ιδιοκτητών ακινήτων δεν τελειώνουν, όμως, το Φεβρουάριο, καθώς το υπουργείο Οικονομικών μπορεί να αποφάσισε να μεταθέσει χρονικά την αποστολή των σημειωμάτων για την καταβολή του ΦΑΠ του 2011 και του 2012, αλλά αυτά θα φτάσουν τελικά στους φορολογούμενους με ξεχωριστές επιστολές μέσα στο ερχόμενο Μάρτιο και τον Απρίλιο.

Ο ΦΑΠ του 2011 υπολογίζεται ότι θα επιβληθεί σε περισσότερους από 500.000 ιδιοκτήτες καθώς το αφορολόγητο όριο είναι χαμηλότερο, στις 200.000 ευρώ, ενώ ο πρώτος συντελεστής αυξάνεται στο 0,2%. Συνολικά το υπουργείο Οικονομικών υπολογίζει ότι θα εισπράξει περίπου 600 εκατ. ευρώ από τον ΦΑΠ του 2011, ενώ άλλα τόσα είναι τα προσδοκώμενα έσοδα από τον ΦΑΠ του 2012, που θα υπολογιστεί με την ίδια κλίμακα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ