Αυταρχισμός και χούντα η επίταξη στο μετρό, λέει η αντιπολίτευση - iefimerida.gr

Αυταρχισμός και χούντα η επίταξη στο μετρό, λέει η αντιπολίτευση

Τι λέει η αντιπολίτευση για την επίταξη στο μετρό
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δυναμικά αντέδρασε η αντιπολίτευση στην απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε επίταξη του μετρό, με τον ΣΥΡΙΖΑ να κατηγορεί τη συγκυβέρνηση ότι ντύθηκε στο «χακί» με « νέο πραξικόπημα κατά του Συνταγματος» και το ΚΚΕ να χαρακτηρίζει την επίταξη ως «πράξη ωμού αυταρχισμού».

Ο ΣΥΡΙΖΑ μέσω του εκπροσώπου του Δημήτρη Στρατούλη, χαρακτήρισε την επίταξη Συνταγματική εκτροπή και για «στρατιωτικού τύπου» προσπάθεια της κυβέρνησης να «σπάσει τον αγώνα των εργαζομένων του ΜΕΤΡΟ, θέλοντας να οδηγήσει «σε ακόμα μεγαλύτερη κινεζοποίηση τους μισθούς και τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα.»

Παράλληλα, χαρακτήρισε τις πολιτικές τις κυβέρνησης αντιδημοκρατικές και αυταρχικές, «που θυμίζουν ανώμαλες πολιτικά περιόδους του παρελθόντος στη χώρα μας», ενώ κάλεσε τους εργαζόμενους τόσο του ιδιωτικού όσο και του δημόσιου τομέα να συγκροτήσουν ένα ενιαίο κοινωνικό μέτωπο δημιουργώντας «ένα σινικό τείχος πάνω στο οποίο θα σπάσουν οι επιστρατεύσεις απεργών και κυρίως οι μνημονιακές πολιτικές και η κυβέρνηση που τις εφαρμόζει.»

Το ΚΚΕ, χαρακτήρισε την απόφαση της κυβέρνησης «πράξη ωμού αυταρχισμού», με στόχο «να πλήξει τα δικαιώματα των εργαζομένων» και κάλεσε το λαό να συμμετάσχει μαζικά στις κινητοποιήσεις, «ώστε να αποτύχουν ο αυταρχισμός και η κυβερνητική αδιαλλαξία».

Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:

Η συγκυβέρνηση ντύθηκε στο «χακί» και με ένα νέο «πραξικόπημα» κατά του Συντάγματος επιστρατεύει τους απεργούς εργαζομένους του ΜΕΤΡΟ προσπαθώντας με «στρατιωτικού» τύπου μέτρα να σπάσει τον αγώνα τους. Στόχος της κυβέρνησης είναι να καταργήσει τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας οδηγώντας σε ακόμα μεγαλύτερη «κινεζοποίηση» τους μισθούς και τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα.

Οι τερατώδεις μνημονιακές πολιτικές κατεδάφισης μισθών και εργασιακών δικαιωμάτων οδηγούν την κυβέρνηση προκειμένου να κάμψει τις εργατικές και κοινωνικές αντιστάσεις σε ακραίες, αυταρχικές και αντιδημοκρατικές συμπεριφορές που θυμίζουν ανώμαλες πολιτικά περιόδους του παρελθόντος στη χώρα μας.

Ο κοινός συντονισμένος αγώνας και η συγκρότηση ενιαίου κοινωνικού μετώπου τωνώστε να αποτύχουν ο αυταρχισμός και η κυβερνητική αδιαλλαξία». εργαζομένων του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα μπορεί να γίνει το σινικό τείχος πάνω στο οποίο θα σπάσουν οι επιστρατεύσεις απεργών και κυρίως οι μνημονιακές πολιτικές και η κυβέρνηση που τις εφαρμόζει.

Η ανακοίνωση του ΚΚΕ:

«Η απόφαση της κυβέρνησης να επιβάλει την επίταξη των απεργών εργαζομένων στο Μετρό αποτελεί πράξη ωμού αυταρχισμού που στρέφεται ενάντια στα στοιχειώδη δικαιώματα όλων των εργαζομένων»

«Καλούμε τον λαό να καταδικάσει την κυβέρνηση και να εκφράσει την αλληλεγγύη του στο δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στο Μετρό και τα άλλα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, που πρέπει να παραμείνουν όρθιοι και να μην υποκύψουν ώστε να αποτύχουν ο αυταρχισμός και η κυβερνητική αδιαλλαξία».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ