Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της Πέμπτης 24 Ιανουαρίου με μία ματιά - iefimerida.gr

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της Πέμπτης 24 Ιανουαρίου με μία ματιά

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της Πέμπτης 24 Ιανουαρίου με μία ματιά
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τα θέματα που κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων είναι η κόντρα κυβέρνησης – απεργών του Μετρό και η κόντρα ΝΔ-Συριζα για το βίντεο του βουλευτή Διαμαντόπουλου.

Πρωτοσέλιδος βασικός τίτλος:

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Πίσω από όλα Βενιζέλος".

Η εφημερίδα γράφει ότι "σε αναμμένα κάρβουνα κάθεται πλέον και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος μετά την άσκηση δίωξης σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος του επικεφαλής της ΕΛ.ΣΤΑΤ. Ανδρέα Γεωργίου. Κι αυτό διότι με τροπολογία που είχε εισφέρει ο ίδιος, ως αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών, σε άσχετο νομοσχέδιο τον Σεπτέμβριο του 2011 εντελώς ξαφνικά είχε καθαιρέσει όλα τα μέλη του Δ.Σ. -πλην του Α. Γεωργίου- που είχαν διαφωνήσει με τη διόγκωση του ελλείμματος".

ΕΘΝΟΣ: "Τελεσίγραφο. Επόμενος σταθμός οι... απολύσεις".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "να σεβαστούν τις δικαστικές αποφάσεις και να απελευθερώσουν τους συρμούς το αργότερο μέχρι σήμερα καλεί τους απεργούς του μετρό το υπουργείο Μεταφορών. Αποφασισμένη δηλώνει η κυβέρνηση να σταματήσει την πολυήμερη ταλαιπωρία των επιβατών".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Ρωσικη απόβαση στη Συρία της... Αποκάλυψης!".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "Ρώσοι πεζοναύτες και μηχανοκίνητα θα πραγματοποιήσουν απόβαση στις ακτές της εμπόλεμης Συρίας στα πλαίσια «άσκησης»".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Αμεση δράση για 20.000 άνεργους επαγγελματίες".

Η εφημερίδα γράφει ότι "οι προϋποθέσεις και τα κριτήρια για το βοήθημα του ΟΑΕΔ, που θα χορηγείται από τον Μάρτιο. Θα καταβάλλεται από 3 έως 9 μήνες, ανάλογα με τα έτη ασφάλιση και θα φτάνει τα 3.240 ευρώ το χρόνο".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Ανεβάζουν την ΕΛ.ΑΣ. στο Μετρό".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "σκληραίνει τη στάση της η κυβέρνηση απέναντι στους απεργούς των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς. Απειλεί ακόμη και με συλλήψεις και απολύσεις των πρωτεργατών της κινητοποίησης. Η δικογραφία για την απεργία διαβιβάστηκε ήδη στην Ασφάλεια, η οποία καλείται με κατεπείγουσα διαδικασία να διερευνήσει για τυχόν παρανομίες. Οι απεργοί εμμένουν στην απόφασή τους για συνέχιση των κινητοποιήσεων μετά και την απόρριψη από την κυβέρνηση της πρότασή τους για παράταση των διαπραγματεύσεων. Γεγονός είναι πάντως ότι συνεχίζεται η ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού".

ΕΣΤΙΑ: "Παραλήρημα πολιτικής υποκρισίας".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "την ώρα που στην Ελλάδα καταβάλλεται τεράστια προσπάθεια για να αντιμετωπισθή η οικονομική κρίσις, ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί σκόπιμο να ταξιδεύη ανά τον κόσμο και να υπονομεύη την προσπάθεια αυτή".

Η ΑΥΓΗ: "Ο Σαμαράς καλύπτει την απάτη".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "κατάρρευση της κυβερνητικής προβοκάτσιας με τις δήθεν δηλώσεις Διαμαντόπουλου περί βίας και τρομοκρατίας σε πανελλαδική θέαση και ακρόαση μετά και την αναδίπλωση των μέσων ενημέρωσης. «Παράθεση αποσπασμάτων» και όχι «συρραφή» το κατασκευασμένο βίντεο, διατείνεται ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σ. Κεδίκογου - «Δεν ανακαλώ ούτε κόμμα» από τις δηλώσεις για τις σχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ με τη νομιμότητα, δηλώνει ο Ν. Δένδιας. Ηχηρή σιωπή του πρωθυπουργού".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Επιδότηση ενοικίου και επιτοκίου".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "η επιδότηση επιτοκίου για στεγαστικά δάνεια, η χορήγηση δελτίων κοινωνικού τουρισμού, η επιδότηση ενοικίου, η χρηματοδότηση των βρεφονηπιακών σταθμών και η διατήρηση της χρηματοδότησης των συνδικαλιστικών οργανώσεων περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων στο σχέδιο νόμου που θα καταθέσει στη Βουλή ο υπουργός Εργασίας".

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: "ΜΕΤΡΟ πόλεμος".

Η εφημερίδα γράφει ότι "λήγει σήμερα το τελεσίγραφο της κυβέρνησης προς τους εργαζόμενους στο μετρό, που απαντούν με νέα 24ωρη απεργία, ενώ ταυτόχρονα πραγματοποιούνται στάσεις εργασίας και στα υπόλοιπα μέσα μεταφοράς. Ο Σίμος Κεδίκογλου άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο απολύσεων, αλλά και οικονομικών ποινών, στοχοποιώντας τους συνδικαλιστές. Ανάλογες «λύσεις» συζητούν στο πρωθυπουργικό περιβάλλον".

Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΥΡΙΟ: "Παραιτηθείται κύριε Κεδίκογλου".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "χαρακτήρα γενικευμένης σύγκρουσης προσλαμβάνει η αντιπαράθεση κυβέρνησης - ΣΥΡΙΖΑ, με τα επεισόδια ανάμεσα στο Μαξίμου και στην Κουμουνδούρου να διαμορφώνουν ένα εκρηκτικό σκηνικό που απειλεί την οικονομική σταθερότητα και προκαλεί σύγχυση στην κοινωνία".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Τελεσίγραφο προς απεργούς".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "τελεσίγραφο προς τους απεργούς στο μετρό απέστειλε χθες η κυβέρνηση, ζητώντας τον άμεσο τερματισμό των κινητοποιήσεων που ταλαιπωρούν εδώ και ημέρες την πρωτεύουσα. Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση, παρά τις επιφυλάξεις ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, εξετάζει δύο εναλλακτικές λύσεις. Η πρώτη είναι αυτή της απόλυσης των «πρωτεργατών» της κινητοποίησης, δηλαδή των συνδικαλιστικών στελεχών που έχουν, εκ του νόμου, την ευθύνη για τη μη τήρηση των δικαστικών αποφάσεων που έχουν κρίνει παράνομη την απεργιακή κινητοποίηση. Η δεύτερη εναλλακτική είναι η «επιστράτευση» των απεργών".

Η ΝΙΚΗ της Δημοκρατίας: "5 κινήσεις-ματ μειώνουν το ενοίκιό σας έως 50%".

Η εφημερίδα γράφει ότι "αν σε κάποια αγορά ισχύει ο νόμος της προσφοράς και της ζήτησης αυτός σίγουρα είναι στην ενοικίαση κατοικιών και καταστημάτων. Η καταβαράθρωση της αγοράς κατοικίας, τα δάνεια που έχουν κτυπήσει «κόκκινο», η νέα φορολόγηση προς τους ιδιοκτήτες κατοικιών και η ανάγκη τους περισσότερο από ποτέ να μην αφήσουν ξενοίκιαστο το ακίνητό τους αποτελούν τη χρυσή ευκαιρία στους ενοικιαστές".

Ο ΛΟΓΟΣ: "Η ακρίβεια «ροκανίζει» τα εισοδήματα".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "«Η Ελλάδα συνεχίζει να παραμένει ακριβή σε βασικά αγαθά, παρά την ύφεση, την πτώση των εισοδημάτων και την ανεργία. Με βάση διάφορες έρευνες που διεξάγονται κατά καιρούς, οι τιμές πολλών προϊόντων και υπηρεσιών στην εγχώρια αγορά παρουσιάζουν μεγάλες αποκλίσεις σε σχέση με άλλες χώρες, ακόμα και όταν η σύγκριση γίνεται με κράτη που βρίσκονται υπό καθεστώς δημοσιονομικής προσαρμογής και λιτότητας»".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Συλλαλητήρια σήμερα κόντρα στα δήθεν μέτρα για την ανεργία των νέων".

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "ενάντια στον εργασιακό μεσαίωνα και στην ανακύκλωση της ανεργίας, που επιφυλάσσουν στη νεολαία τα προγράμματα του «Σχεδίου Δράσης» της κυβέρνησης για την απασχόληση των νέων, κινητοποιούνται σήμερα οι δυνάμεις του ΜΑΣ και του ΠΑΜΕ".

ΤΑ ΝΕΑ: "Χωρίς φρένα! Προς μετωπική σύγκρουση κυβέρνησης και απεργών".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "με την επίταξη να βρίσκεται προ των πυλών, κυβέρνηση και συνδικαλιστές οδηγούνται σε μετωπική σύγκρουση στις ράγες του μετρό. Το τελεσίγραφο για άμεση αναστολή των κινητοποιήσεων, υπό την απειλή ακόμη και απολύσεων, απορρίφθηκε από τα σωματεία, τα οποία περιμένουν σήμερα την κυβερνητική αντίδραση".

Το ΠΟΝΤΙΚΙ: "Ναρκοπέδιο!".

Η εφημερίδα γράφει "στην οικονομία και τα νέα μέτρα παίζεται το μέλλον συγκυβέρνησης και αντιπολίτευσης. Παραμένει πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ, κλείνει η ψαλίδα με τη Ν.Δ., μικρή ανάσα για ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ. Πώς βλέπουν οι πολίτες την προανακριτική για τη «λίστα Λαγκάρντ»".

6ΜΕΡΕΣ: "Εκδίκηση αντί για λύση".

Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι "επίδειξη πυγμής από την κυβέρνηση και μήνυμα απαγόρευσης κινητοποιήσεων και διεκδικήσεων. Η εισαγγελία ζητάει μέχρι αύριο Παρασκευή το αποτέλεσμα αστυνομικών ερευνών, ενώ οι απεργοί δηλώνουν ανυποχώρητοι και ζητούν συγγνώμη από το ταλαιπωρημένο επιβατικό κοινό".

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: "Και μαζί και σιωπή για τον Λεμούσια..".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΕΞΠΡΕΣ: "Φορολογική προσαρμογή με κατάργηση απαλλαγών".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "σε σαρωτικές αλλαγές σε όλο το φάσμα της φορολογίας καλείται να καταλήξει έως τον Απρίλιο η ειδική επιτροπή για τη μεταρρύθμιση του φορολογικού συστήματος, στην οποία θα προεδρεύει ο υφυπουργός Οικονομικών Γ. Μαυραγάνης".

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Αλλάζει το κλίμα".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "θετικά μηνύματα από την Ευρώπη μετέφερε στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών, τονίζοντας ότι «δεν εφησυχάζουμε, απλώς έχει ελαττωθεί η ταχύτητα που πηγαίναμε στα βράχια»".

ΚΕΡΔΟΣ: "Τριλογία φορονομοσχεδίων".

Η εφημερίδα γράφει ότι "με μία τριλογία εαρινών φορολογικών νομοσχεδίων επιχειρεί η κυβέρνηση να κλείσει όσες μνημονιακές εκκρεμότητες έχουν απομείνει στο θέμα της φορολογίας, εναρμονίζοντας συστάσεις της τρόικας και χρόνιες ανάγκες εκσυγχρονισμού του φορολογικού συστήματος. Φορολογία εισοδήματος, φορολογική διοίκηση και φορολογία ακινήτων θα αποτελέσουν το περιεχόμενο των τριών νομοθετημάτων, τα οποία θα επιμεληθεί ειδική επιτροπή που συνέστησε χθες ειδικά για τον σκοπό αυτό το υπ. Οικονομικών".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Εκρηξη της φοροδιαφυγής και ληξιπρόθεσμων χρεών".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "ενας στους πέντε υπόχρεους δεν υποβάλλει δηλώσεις ΦΠΑ, έλεγχοι γίνονται, αλλά εισπράττεται μόνο το 21% των φόρων, ενώ τα ληξιπρόθεσμα χρέη εξακολουθούν την ανοδική τους πορεία, καθώς έχουν εκτιναχθεί στα 56,6 δισ. ευρώ".

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ