Συζητήσεις σε επίπεδο αρχηγών για τις αλλαγές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση - iefimerida.gr

Συζητήσεις σε επίπεδο αρχηγών για τις αλλαγές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση

Συζητήσεις σε επίπεδο αρχηγών για τις αλλαγές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με στόχο την επίτευξη της όσο το δυνατό μεγαλύτερης διακομματικής συναίνεσης στο σχεδιασμό και τις αλλαγές που προωθούνται στις σχολές και τα τμήματα των ΑΕΙ και των ΤΕΙ της χώρας μέσω του προωθούμενου προγράμματος «Αθηνά», ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος συναντήθηκε την Τετάρτη με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη και τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο.

Η συνάντηση του κ. Αρβανιτόπουλου με τον κ. Κουβέλη, παρουσία και του υφυπουργού Θεόδωρου Παπαθεοδώρου και της βουλευτού της ΔΗΜΑΡ Μαρίας Ρεπούση, διεξήχθη σε καλό κλίμα συνεργασίας. Οι παριστάμενοι αντάλλαξαν απόψεις για το προωθούμενο πρόγραμμα «Αθηνά», ενώ ο υπουργός Παιδείας παρουσίασε το σχέδιο εξορθολογισμού των τμημάτων και σχολών της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Ακολούθως ο κ. Αρβανιτόπουλος συναντήθηκε με τον κ. Βενιζέλο στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ παρουσία του υφυπουργού Παιδείας του γενικού γραμματέα του υπουργείου και της Εύης Χριστοφιλοπούλου.

Σε ανακοίνωσή της η Ιπποκράτους αναφέρει πως «ο υπουργός Παιδείας ενημέρωσε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ για τους σχεδιασμούς του υπουργείου στον τομέα της ανώτατης εκπαίδευσης».

Ο κ. Αρβανιτόπουλος αναμένεται να συναντηθεί και με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα, μόλις ο τελευταίος επιστρέψει στην Αθήνα. Επίσης προτίθεται να συναντηθεί και με τους αρχηγούς των υπολοίπων κομμάτων του κοινοβουλίου.

Στόχος του υπουργείου είναι να επιτευχθεί όσο το δυνατόν μεγαλύτερη διακομματική συναίνεση ώστε να επιτύχει ο σχεδιασμός και οι αλλαγές που προωθούνται στις σχολές και τα τμήματα Πανεπιστημίων και Τεχνολογικών Ιδρυμάτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως, οι μεγαλύτερες αλλαγές συντελούνται στο χώρο των Τεχνολογικών Ιδρυμάτων. Ωστόσο, είναι γεγονός ότι όλοι συμφωνούν πως απαιτείται αναδιάρθρωση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς τα προηγούμενα χρόνια ιδρύθηκαν πολλά τμήματα σε ολόκληρη τη χώρα, άναρχα και χωρίς ουσιαστική μελέτη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ