Πώς το τραγούδι και ένα κουτάκι έσωσαν ένας από τους επιζώντες της τραγωδίας στο Λούσιο - iefimerida.gr

Πώς το τραγούδι και ένα κουτάκι έσωσαν ένας από τους επιζώντες της τραγωδίας στο Λούσιο

Πώς το τραγούδι και ένα κουτάκι έσωσαν ένας από τους επιζώντες της τραγωδίας στο
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Λεπτό προς λεπτό τις στιγμές που έζησε όταν παρασύρθηκε από τα νερά στο Λούσιο Ποταμό ενώ έκανε rafting με τους φίλους του και το πώς χρησιμοποίησε ένα κουτάκι από κρέμα Νivea για να... σωθεί, περιέγραψε ο Φίλιππος Φραγκουλάκης ένας από τους επιζώντες της εν λόγω τραγωδίας.

Καλεσμένος στην εκπομπή της Ελένης Μενεγάκη με αφορμή την κυκλοφορία του βιβλίου του «Η απέναντι όχθη» ο Φίλιππος Φραγκουλάκης περιέγραψε τη δραματικές στιγμές που έζησε όταν παρασύρθηκε από τα νερά του Λούσιου ποταμού το 2007, μαζί με 17 ακόμη φίλους του, οκτώ εκ των οποίων έχασαν τη ζωή του.

Οπως αποκάλυψε ο Φραγκουλάκης, το βράδυ πριν ξεκινήσουν για την τριήμερη εκδρομή, όπου θα έκαναν πεζοπορία και rafting είχε μια έντονη ανησυχία.

«Ο καιρός ήταν άστατος. Είχα ανησυχία πριν πάω. Δεν μπορούσα να κοιμηθώ καλά. Είχα ρωτήσει μήπως υπήρχε κάτι άλλο που θα μπορούσαμε να κάνουμε. Τελικά πήγαμε. Είχαμε ξεκινήσει λοιπόν ήδη 2-3 ώρες προτού ξεσπάσει μια ξαφνική και δυνατή μπόρα. Εγώ στάθηκα και είπα "μα δεν θα φουσκώσει το ποτάμι;" Δεν με άκουσε κανείς όμως» είπε χαρακτηριστικά, περιγράφοντες τις στιγμές που προηγήθηκαν της τραγωδίας.

Οπως εξήγησε έφθασαν σε έναν καταρράκτη, δέθηκαν με σχοινιά και πήδηξαν σε μια λεκάνη απορροής. Εκεί περίμεναν λίγο, προτού κατέβουν άλλον έναν καταρράκτη.

«Θυμάμαι η ώρα ήταν πεντέμισι και χωρίς καμια προειδοποίηση πάνω από τον καταρράκτη ξέσπασε ένα τεράστιο κύμα καφέ που έπεσε όλο πάνω μας. Το μόνο που θυμάμαι είναι που είπα ''Θέλω να ζήσω. Δεν θέλω να πεθάνω εδώ» συνέχισε.

Στη συνέχεια διηγήθηκε όλες τις δραματικές στιγμές που ακολούθησαν: «Μπήκα στο νερό και αφέθηκα... Σχεδόν πνίγηκα. Πήγα ''στην απέναντι όχθη και γύρισα''».

Ο Φίλιππος Φραγκουλάκης, περιέγραψε ακόμη τα συναισθήματα που τον κατέκλυσαν εκείνες τις στιγμές. «Εβλεπα εικόνες από αγαπημένους μου ανθρώπους, από καταστάσεις και ξαφνικά υπήρχε μια ηρεμία». Παράλληλα, εξήγησε πως σκεφτόταν πως δεν πρόλαβε να πει αντίο στους δικούς του ανθρώπους, να ζητήσει συγγνώμη , ευχαριστώ και να τους πει σ΄ αγαπώ».

«Δεν είχα αναπνοή και κάποια στιγμή κατάφερα να πάρω αέρα ενώ πάλευα με τα ορμητικά νερά. Μόλις πήρα ανάσα πιάστηκα από ένα βράχο και κατάφερα να βγάλω τον εαυτό μου έξω. Οταν είσαι σε μια τέτοια κατάσταση είσαι σαν το αγρίμι που πρέπει να ζήσει. Επειτα προσπάθησα να πιάσω από το χέρι όσους μπορούσα. Ετσι ακριβώς τράβηξα και μια κοπέλα η οποία επέζησε. Τον φίλο μου τον είδα να περνάει από μπροστά μου αλλά δεν κατάφερα να τον βοηθήσω, σώθηκε όμως. Τον πέταξε το νερό δεξιά και αριστερά όπως και τους άλλους που σώθηκαν», συνέχισε την περιγραφή του.

Τέλος ο διασωθείς από την τραγωδία στο Λούσιο, περιέγραψε το πως μαζί με την κοπέλα που βρίσκονταν μαζί κατάφεραν να σωθούν και πώς ένα κουτάκι από κρέμα Nivea και το τραγούδι τους... έσωσαν.

«Ημουν αγνοούμενος με την κοπέλα πολλές ώρες και περιτριγυρισμένος από 30 μέτρα βράχια.

Ακούσαμε κάποια στιγμή ένα σούπερ πούμα που πέρασε και τότε καταλάβαμε ότι συνεχίζουν και μας ψάχνουν.

Τότε βρήκα ένα μικρό σκουπιδάκι, ένα κουτάκι NIVEA και σκέφτηκα να το χρησιμοποιήσω για να κάνει αντανάκλαση του φωτός. Επίσης άρχισα να φωνάζω για να με ακούσουν. Τραγουδούσα κιόλας δυνατά από τις 7 μέχρι τις 2 που μας βρήκαν.

Πιστεύω πως έπαιξε ρόλο που ήμασταν δύο άτομα. Κάποια στιγμή σκέφτηκα "μα γιατί όλοι φεύγουν κι εγώ σώθηκα;;"; Όμως μετά συνήλθα....», κατέληξε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ