Ισπανία: Κατά 1,3% συρρικνώθηκε η οικονομία - iefimerida.gr

Ισπανία: Κατά 1,3% συρρικνώθηκε η οικονομία

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Επιδεινώθηκε η ύφεση της ισπανικής οικονομίας το τέταρτο τρίμηνο του 2012, καθώς οι αυξήσεις των φόρων και οι περικοπές των μισθών επηρέασαν αρνητικά την εγχώρια ζήτηση.

Το ισπανικό ΑΕΠ μειώθηκε κατά 0,6% σε σχέση με το τρίτο τρίμηνο του 2012, σύμφωνα με προσωρινά στοιχεία που ανακοίνωσε η Τράπεζα της Ισπανίας (κεντρική τράπεζα της χώρας). Λόγω της έντονης αυτής μείωσης, η κεντρική τράπεζα εκτιμά ότι η ισπανική οικονομία συρρικνώθηκε κατά 1,3% στο σύνολο του 2012.

Η αύξηση του ΦΠΑ, στο τρίτο τρίμηνο του 2012 -η τελευταία μίας σειράς μέτρων για να καλυφθεί η υστέρηση από το στόχο του δημοσιονομικού ελλείμματος- εξηγεί, εν μέρει, τη σημαντική πτώση στο τελευταίο τρίμηνο, καθώς, σύμφωνα με την κεντρική τράπεζα, πολλοί καταναλωτές επέσπευσαν τις αγορές τους για να αποφύγουν τη μεγαλύτερη φορολογική επιβάρυνση. Η κεντρική τράπεζα αναφέρει, ακόμα, στην κατάργηση του δώρου των Χριστουγέννων ως παράγοντα που συμπίεσε την εγχώρια ζήτηση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Οικονομία Ισπανία ύφεση
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ