Ανθιμος Θεσσαλονίκης: Το 95% των Αριστερών είναι πιστοί Χριστιανοί - iefimerida.gr

Ανθιμος Θεσσαλονίκης: Το 95% των Αριστερών είναι πιστοί Χριστιανοί

Ανθιμος Θεσσαλονίκης: Το 95% των Αριστερών είναι πιστοί Χριστιανοί
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για την ευκαιρία που προκύπτει από την δύσκολη συγκυρία της οικονομικής κρίσης ώστε να συναντηθούν οι κοινωνικές πρωτοβουλίες της Εκκλησίας και της Αριστεράς μίλησε ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Ανθιμος στο πλαίσιο του επιστημονικού συνεδρίου με θέμα «Εκκλησία και Αριστέρα».

Ο μητροπολίτης Ανθιμος, εκπροσωπώντας την επίσημη Εκκλησία, μίλησε για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η χώρα και πρόσθετε «είμαστε όλοι στον ίδιο δρόμο και πρέπει να είμαστε ενωμένο χωρίς διχασμούς»

«Οι σχέσεις της Εκκλησίας με την Αριστερά είναι οι πιστοί Χριστιανοί που υπάρχουν στην Αριστερά τόνισε και υπολογίζει ότι περίπου το 95% του κόσμου της Αριστεράς ανήκει σε αυτή την κατηγορία» σημειώνει ο μητροπολίτης και προσθέτει ότι «δεν μπορεί να χαρακτηρίζονται "εχθροί" για την Εκκλησία όσοι έχουν αριστερή συνείδηση και για τις αντιδράσεις που υπήρξαν από ιεράρχες και δυνάμεις της Αριστεράς κατά του συνεδρίου είπε ότι δεν τον ταράζουν ούτε τον εκνευρίζουν».

Τον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ στο συνέδριο εκπροσώπησε ο γραμματέας του κόμματος, Δημήτρης Βίτσας, ο οποίος παρατήρησε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εμμένει στη θέση για διαχωρισμό Εκκλησίας-κράτους και στην αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας σημειώνοντας ότι «Νομίζω ότι μπορούμε να συλλειτουργήσουμε ώστε να υπάρξουν οι αναγκαίες διαδικασίες αλληλεγγύης, σε μια χώρα που βρίσκεται σε ανθρωπιστική κρίση. Και να συζητάμε, πάντοτε τα μεγάλα επείγοντα θέματα, ακόμα κι αν έχουμε διαφορετικές γνώμες».

Από την πλευρά του ο υφυπουργός Παιδείας, Θεόδωρος Παπαθεοδώρου, επισήμανε ότι παρά τις δογματικές διαφορές του παρελθόντος συναντήθηκαν σε κορυφαίες στιγμές της χώρας και χαιρέτισε την πρωτοβουλία διεξαγωγής του συνεδρίου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ