Την Τετάρτη ξεκινάει η απολογία Παπαγεωργόπουλου για την υπεξαίρεση - iefimerida.gr

Την Τετάρτη ξεκινάει η απολογία Παπαγεωργόπουλου για την υπεξαίρεση

Καταιγισμό ερωτήσεων δέχθηκε κατά την απολογία του ο Μιχάλης Λεμούσιας
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την Τετάρτη η τελευταία πράξη της υπόθεσης-υπεξαίρεση δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ στο δήμο Θεσσαλονίκης, με την απολογία του τέως δημάρχου Β. Παπαγεωργόπουλου, του τελευταίου από τους 18 κατηγορουμένους.

Σήμερα, ο πρώην γενικός γραμματέας του δήμου Θεσσαλονίκης και κατηγορούμενος για την υπεξαίρεση από τα δημοτικά ταμεία, Μιχάλης Λεμούσιας, δέχθηκε πληθώρα ερωτημάτων κατά τη διάρκεια της απολογίας του.

Ο κ. Λεμούσιας ρωτήθηκε σχετικά με τα περιουσιακά του στοιχεία, τις επενδύσεις του σε μετοχές του Χρηματιστηρίου, αλλά και τον τραπεζικό λογαριασμό τής δημοτικής παράταξης «Αναγέννηση». Μεταξύ άλλων και απαντώντας σε ερώτηση του προέδρου του δικαστηρίου για τη ροή καταθέσεων που διαπιστώθηκε κατά το δεύτερο 6μηνο του 1999 σε κοινό τραπεζικό λογαριασμό που διατηρούσε με τον Βασίλη Παπαγεωργόπουλο, ανέφερε ότι αφορούσε την οικονομική ενίσχυση τής δημοτικής παράταξης «Αναγέννηση» της οποίας ηγείτο ο τέως δήμαρχος.

Μάλιστα, ο κ. Λεμούσιας δήλωσε πως όλοι οι αιρετοί αμειβόμενοι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης κατέθεταν συγκεκριμένα χρηματικά ποσά, επισημαίνοντας πως ακόμη και ο δήμαρχος κατέθετε εκεί την αποζημίωσή του. Σε ερώτηση του προέδρου σχετικά με το πώς είναι δυνατόν να παραχωρεί την αποζημίωσή του ο δήμαρχος, ο πρώην γενικός γραμματέας απάντησε ότι εισέπραττε σύνταξη ως οδοντίατρος.

Το γεγονός που προκάλεσε εντύπωση είναι η δήλωση του κατηγορούμενου ότι αγοράστηκαν με χρήματα της παράταξης, έπειτα από προτροπή του δημάρχου, τραπεζικές μετοχές αξίας 210.000 ευρώ.

Εξάλλου, ο κ. Λεμούσιας διεύψεσε κατηγορηματικά τον ισχυρισμό πως διατηρεί τραπεζικό λογαριασμό στο εξωτερικό ή είναι μέτοχος σε off shore εταιρεία: «Δεν έχω ούτε ένα ευρώ έξω», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Όσο για την ακίνητη περιουσία του, ο κ. Λεμούσιας είπε ότι αγόρασε ένα ακίνητο από εργολάβο του οποίου τα παιδιά είχαν προσληφθεί στο δήμο. «Το γραφείο του ήταν κάτω από το σπίτι μου», είπε. Κληθείς να δικαιολογήσει ποσό 57.000 ευρώ σε λογαριασμό του, απάντησε ότι επρόκειτο για δωρεά της κουμπάρας του.

Αναφορικά με τις σχέσεις του κατηγορουμένου με τον τέως δήμαρχο και για το ότι ήταν διάχυτη η αντίληψη πως οι δύο άνδρες ήταν «αυτοκόλλητοι», ο Μ. Λεμούσιας τόνισε ότι o Β. Παπαγεωργόπουλος «ήταν συνεργάτης μου». Ερωτηθείς για το ότι ο τέως δήμαρχος τον κράτησε δίπλα του, παρότι τα προσόντα του ήταν «ελάχιστα», ο πρώην γενικός γραμματέας ισχυρίστηκε: «Με διάλεξε για την εργατικότητα και την εμπιστοσύνη μου».

Τέλος, αφού παραδέχθηκε ότι η κόρη του και ο γαμπρός του διορίστηκαν στο δήμο, αναφέρθηκε σε αμέλειες υπαλλήλων που συνέβαλαν στην υπεξαίρεση, κατονομάζοντας τον επί σειρά ετών διευθυντή της Ταμειακής και την προϊσταμένη του Τμήματος Εξόδων, αν και όπως είπε «δεν μπορώ να τους αποδώσω δόλο».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ