ΣΥΡΙΖΑ: Δεν πάμε στην προανακριτική να την μετατρέψουμε σε αρένα - iefimerida.gr

ΣΥΡΙΖΑ: Δεν πάμε στην προανακριτική να την μετατρέψουμε σε αρένα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Συνέντευξη Τύπου για τη στάση που θα κρατήσουν στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής αλλά και τη συνέχεια της διερεύνησης της υπόθεσης της λίστας Λαγκάρντ παρέθεσαν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που θα συμμετάσχουν στην Επιτροπή.

Στη συνέντευξη έδωσαν το παρόν Παναγιώτης Λαφαζάνης, Ζωή Κωνσταντοπούλου και Θεόδωρος Δρίτσας, που θα λάβουν μέρος στην επιτροπή που θα κληθεί να διερευνήσει τυχόν ποινικές ευθύνες του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ανέφεραν πως θεωρούν θετική εξέλιξη το γεγονός ότι η Βουλή αποφάσισε να συσταθεί ειδική προκαταρκτική επιτροπή η οποία θα διερευνήσει συγκεκριμένες ποινικές ευθύνες για την υπόθεση της λεγόμενης λίστας Λαγκάρντ και τόνισαν πως θα προσέλθουν στην επιτροπή για να δουλέψουν με τον πιο υπεύθυνο, τον πιο σοβαρό και τον πιο εποικοδομητικό τρόπο.

Παράλληλα, δεσμεύτηκαν πως θα καταθέσουν πρόταση εξεταστικής επιτροπής για να χυθεί άπλετο φως σε όλες αυτές τις σκοτεινές πτυχές της υπόθεσης της λίστας Λαγκάρντ.

«Δεν πάμε στην επιτροπή για να την μετατρέψουμε σε αρένα, όπως έσπευσαν να πουν κάποιες πλευρές. Δεν υπάρχει τίποτα πιο ξένο στη δική μας αντίληψη από αυτές τις επιλογές. Αυτές τις επιλογές δυστυχώς, όχι για τη συγκεκριμένη περίπτωση, γενικότερα τις κάνουν άλλοι για την πολιτική ζωή» ξεκαθάρισε ο κ. Λαφαζάνης.

«Η λίστα Λαγκάρντ είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου» σημείωσε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης τονίζοντας πως «υπάρχουν χιλιάδες ανάλογες λίστες που πρέπει η Ελλάδα να αναζητήσει προκειμένου να αποκομίσει έσοδα και εννοώ έσοδα και από το μαύρο χρήμα, και από το αφορολόγητο χρήμα».

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου συμπλήρωσε πως για τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχει ζήτημα ούτε προσωπικής βεντέτας, ούτε προσωπικής αντιδικίας. «Υπάρχει όμως μείζον ζήτημα ισονομίας των πολιτών» τόνισε, ενώ αναφερόμενη στον πρώην υπουργό Οικονομικών και πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο σημείωσε: «Αποτελεί αποτυχία των θεσμών και αποτυχία της διαδικασίας το γεγονός ότι υπάρχουν πρόσωπα στα οποία παραμένουν στο απυρόβλητο των διαδικασιών με την επίκληση της πολιτικής ή της κομματικής τους ιδιότητας».

Η κυρία Κωνσταντοπούλου διατύπωσε και ορισμένα ερωτήματα που θα πρέπει να απαντηθούν από αυτούς που θα κληθούν να καταθέσουν στην Επιτροπή: «Το πρώτο, πότε ακριβώς περιήλθε η λίστα στα χέρια Ελλήνων αξιωματούχων και ποιων; Ποιες υπηρεσίες αναμείχθηκαν και ποια πρόσωπα από τις υπηρεσίες αυτές έλαβαν γνώση και ενδεχομένως, αντίγραφο της λίστας; Τι εντολές δόθηκαν από ποιον και τι ενημέρωση έγινε και ποια είναι ακριβώς η εμπλοκή ξένων αξιωματούχων

«Δηλώνουμε ότι πέραν της αταλάντευτης απόφασής μας να συμβάλουμε με κάθε τρόπο στην αναζήτηση και αποκάλυψη της αλήθειας, δεσμευόμαστε για την κατάθεση πρότασης εξεταστικής επιτροπής προκειμένου να χυθεί άπλετο φως σε όλες αυτές τις σκοτεινές πτυχές της υπόθεσης της λίστας Λαγκάρντ» κατέληξε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Τέλος, ο Θεόδωρος Δρίτσας σημείωσε πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ελέγχει τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ αλλά ελέγχει τους διατελέσαντες υπουργούς Οικονομικών κατά τη διάρκεια της διαχείρισης της λίστας Λαγκάρντ. «Κι αυτό ήταν από την αρχή η στόχευσή μας κι αυτό παραμένει» τόνισε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ