Συγχωροχάρτι από τον Πατριάρχη της αμερικανικής μόδας, στον ρατσιστή Galliano - iefimerida.gr

Συγχωροχάρτι από τον Πατριάρχη της αμερικανικής μόδας, στον ρατσιστή Galliano

Συγχωροχάρτι από τον Πατριάρχη της αμερικανικής μόδας
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στο προσκήνιο θα βρεθεί και πάλι ο γνωστός σχεδιαστής μόδας John Galliano περίπου δύο χρόνια μετά από το σάλο που είχε δημιουργήσει με τα αντισημιτικά και ρατσιστικά του σχόλια που οδήγησαν στη λήξη της συνεργασίας του με τον οίκο Dior.

Από τα μέσα του 2011 μέχρι σήμερα, ο γνωστός σχεδιαστής είχε «θαφτεί» στην ιστορία της μόδας μετά από ένα βίντεο που τον έδειχνε να κάνει αντι-σημιτικά και ρατσιστικά σχόλια σε ένα καφέ της Γαλλίας.

Δεδομένου ότι η «πολιτική ορθότητα» της σύγχρονης Αμερικής δεν επιτρέπει στην αφρόκρεμά της να προβαίνει σε τέτοιες προκλητικές δηλώσεις, το βίντεο αυτό έριξε τον Galliano στα Τάρταρα, μέχρι σήμερα που ανακοινώθηκε το δυναμικό τoυ comeback

Ο Πατριάρχης της μόδας στις ΗΠΑ, Oscar de la Renta, έδωσε άφεση αμαρτιών στον εκκεντρικό σχεδιαστή και του προσέφερε προσωρινή στέγη στο δικό του οίκο μόδας. Μάλιστα όπως δήλωσε ο ίδιος, είναι άδικο για το χώρο της μόδας να μην αξιοποιείται το ταλέντο του Galliano και έτσι του άπλωσε χείρα βοηθείας. «Με τον John γνωριζόμαστε πολλά χρόνια και θαυμάζω το ταλέντο του. Θέλησα να του δώσω την ευκαιρία να επανεγκλιματιστεί στο περιβάλλον που του ταιριάζει και τον κάνει τόσο δημιουργικό» δήλωσε.

Ο εκκεντρικός σχεδιαστής μόδας, που έγινε γνωστός για τις θεατρικές δημιουργίες του, φαίνεται να έχει μετανιώσει για όσα είπε, αφού δήλωσε χαρακτηριστικά: «Είπα πράγματα που πλήγωσαν πολλούς ανθρώπους και έχω πονέσει γι' αυτό. Έχω εκφράσει και δημοσίως τη λύπη και τον πόνο μου για τα πράγματα που είπα και προσέβαλαν τους συνανθρώπους μου. Δεσμεύομαι να επανορθώσω!»

Ακόμη ευχαριστεί και τον φίλο του Oscar de la Renta που του δίνει αυτή την ευκαιρία να επανέλθει δριμύτερος στο χώρο που τόσο αγαπάει. «Η στήριξή του και η πίστη που μου δείχνει με κάνουν να νιώθω ευγνώμων» δήλωσε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ