Ποιοι επαγγελματίες κινδυνεύουν περισσότερο από το άσθμα - iefimerida.gr

Ποιοι επαγγελματίες κινδυνεύουν περισσότερο από το άσθμα

Ποιοι επαγγελματίες κινδυνεύουν περισσότερο από το άσθμα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δυνητικά επικίνδυνη και επιβλαβής για την υγεία αποδεικνύεται η εργασία συγκεκριμένων επαγγελματιών, σύμφωνα με πρόσφατη επιστημονική μελέτη. Όπως παρατηρούν οι ειδικοί, ορισμένες κατηγορίες εργαζομένων έχουν αυξημένες πιθανότητες να εμφανίσουν άσθμα σε σχέση με τον υπόλοιπο κόσμο.

Στις κατηγορίες αυτές, σύμφωνα με την έκθεση εντάσσονται οι κομμώτριες, οι υδραυλικοί, οι καθαρίστριες, οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία και στη βιομηχανία τροφίμων, αφού η εργασία τους απαιτεί την έκθεση σε δυνητικά επικίνδυνες χημικές ουσίες.

Επικίνδυνες και επιβλαβείς, θεωρήθηκαν οι χημικές ουσίες που βρίσκονται σε βερνίκια, κόλες και αφρώδη πλαστικά, ενώ αυξημένος ήταν ο κίνδυνος για τις γυναίκες που έρχονταν σε άμεση επαφή με τα καθαριστικά υγρά

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Γκότενμποργκ παρακολούθησαν 13 χιλιάδες ενήλικες σε Σουηδία, Νορβηγία, Δανία, Ισλανδία και Εσθονία από το 1980 μέχρι το 2000 και διαπίστωσαν ότι ένα μεγάλο ποσοστό από αυτούς (περίπου 429 άτομα) παρουσίασαν άσθμα, ενώ αυξημένες ήταν οι πιθανότητες για τις γυναίκες, αφού το ποσοστό των περιστατικών τους ήταν 7%, σε σχέση με το 4% των ανδρών.

Ακόμη,όπως επισημαίνουν οι ειδικοί, ορισμένοι άνθρωποι είναι πιο ευάλωτοι, όπως για παράδειγμα, αυτοί που πάσχουν από αλλεργική ρινίτιδα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ